Deputatul PNL Dumitru Mihalescul cere AEP să precizeze dacă suplimentarea secţiilor de votare din străinătate pentru alegerile prezidenţiale s-a organizat în proximitatea marilor comunităţi de români

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a solicitat preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, informaţii privind numărul de secţii de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Potrivit deputatului liberal sucevean, una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor constituţionale ale cetăţenilor români s-a manifestat prin limitarea sau chiar împiedicarea acestora de a-şi exercita dreptul de a vota.

„Nu cred că mai este necesar să vă reamintesc atât problemele întâmpinate la alegerile prezidenţiale din anul 2014, precum şi la alegerile pentru Parlamentul European şi la referendumul organizat de preşedintele României în data de 26 mai 2019” arată Mihalescul.

El precizează că reprezentanţii permanenţi ai României în străinătate au acuzat autorităţile din ţară pentru faptul că nu au dat curs solicitărilor lor de a organiza mai multe secţii de votare, mai ales în statele europene unde se află mari comunităţi de români.

În aceste condiţii, Dumitru Mihalescul îi cere şefului AEP să precizeze câte secţii de votare au fost organizate cu prilejul alegerilor prezidenţiale din anul 2014 şi cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European şi la referendumul din anul 2019 şi câte secţii de votare au fost organizate pentru alegerile prezidenţiale din anul 2019.

„Vă solicit să precizaţi dacă secţiile de votare suplimentare s-au organizat în proximitatea marilor comunităţi de români şi nu la distanţe foarte mari de acestea” a mai cerut Mihalescul (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI