Liderul PSD Rădăuţi, Nistor Tatar, explică excluderea lui Bogdan Loghin din PSD:

A generat un dezechilibru intern cu riscuri pentru anul electoral

Trebuie să luăm absolut toate măsurile în PSD pentru a-i face pe cetăţenii rădăuţeni să înţeleagă care sunt dorinţele electoratului de stânga şi care este atitudinea de viitor pe care o va avea acest partid

Biroul Organizaţiei Municipale PSD Rădăuţi, întrunit în şedinţa din data de 29.10.2019, a votat excluderea vicepreşedintelui PSD Rădăuţi, Loghin Bogdan-Andrei, anunţă liderul PSD Rădăuţi, Nistor Tatar, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, în cadrul şedinţei au fost analizate şi dezbătute principalele motive, „venite dintr-un cumul de fapte ale vicepreşedintelui Bogdan-Andrei Loghin”, care stau la baza propunerii de excludere.

„Având în vedere faptele sale din ultima perioadă, consider că acesta nu a respectat Statutul Partidului Social Democrat şi, respectiv, Programul politic al partidului, iar prin urmare, nu a acţionat pentru realizarea obiectivelor acestuia” menţionează Nistor Tatar.

El a adăugat că poziţia exprimată de Loghin în şedinţele biroului executiv, dar şi în celelalte activităţi desfăşurate în cadrul organizaţiei nu au făcut altceva decât „să genereze un dezechilibru intern şi riscuri politice pentru următorul an electoral”.

„Aceste acţiuni ale sale au declanşat un sentiment de îngrijorare în rândul tuturor membrilor organizaţiei. Domnul vicepreşedinte nu a contribuit la formarea şi promovarea unui mod de lucru democratic, ideile şi opiniile sale nu şi le-a exprimat în cadrul organizat al partidului. De asemenea, nu a respectat hotărârile majorităţii şi a celor adoptate de organele ierarhic superioare şi a folosit expresii jignitoare la adresa unor colegi, care sunt membri de partid şi care au funcţii importante în cadrul acestei organizaţii” se arată în comunicat.

Mai mult, liderul PSD Rădăuţi susţine că, în întreaga sa activitate, Loghin nu a dovedit corectitudine şi moralitate, aducând daune imaginii şi prestigiului partidului.

„Prezenţa sa în televiziune, în mediul online, în care afirmă faptul că este curtat de alte partide, şi anumite articole din ziare întăresc acest lucru. Acestea sunt unele dintre motivele care au condus la luarea acestei hotărâri, care a fost adoptată cu raţiune şi în interesul partidului şi nu pentru interesele individuale ale unei persoane” se subliniază în comunicatul semnat de Nistor Tatar.

El menţionează că Partidul Social Democrat a sprijinit toate iniţiativele lui Bogdan Loghin: în anul 2015 acesta a fost promovat de partid în funcţia de primar interimar, iar, ulterior, pe funcţia de consilier local, respectiv cea de viceprimar.

„Vă aducem la cunoştinţă: guvernarea PSD a adus creştere economică şi bunăstare în rândul cetăţenilor. În ceea ce priveşte Primăria Municipiului Rădăuţi, sumele de bani primite prin hotărârile de guvern din ultimii ani sunt o dovadă vie în acest sens. Începând cu anul 2016, suma primită prin HG: 945.816 lei; anul 2017 – 2.620.330 lei; anul 2018 – 9.260.000; anul 2019 – 8.832.000 lei, plus rectificarea bugetară anul 2019, încă 6.808.000 lei. Proiecte în desfăşurare: Bazinul de înot didactic – proiect derulat prin CNI, valoarea proiectului fiind de 7.216.196 lei; Extindere şi modernizare a Spitalului Municipal «Sf. Doctori Cosmin şi Damian», proiect derulat prin CNI, valoarea proiectului: 3 milioane de euro; Proiecte derulate prin PNDL – suma totală 5.962.895,86 lei; Proiecte integrate GAL – 6.988.800 lei; Proiecte prin FDI, pentru reabilitarea străzilor – suma de 18.693.916; Şoseaua de centură a municipiului, care este realizată în proporţie de 70%, valoare – 20.000.000 lei” se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cumulat, în toţi aceşti ani, în perioada 2016 – 2019, prin sprijinul guvernării PSD, la nivelul municipiului Rădăuţi s-au primit sume importante de bani de la Guvern, sume de care municipiul Rădăuţi nu a beneficiat anterior. „În momentul de faţă, trebuie să luăm absolut toate măsurile în Partidul Social Democrat, pentru a-i face pe cetăţenii rădăuţeni să înţeleagă care sunt dorinţele electoratului de stânga şi care este atitudinea de viitor pe care o va avea acest partid” se arată în finalul documentului semnat de Nistor Tatar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: