Primăria Suceava a declanşat o nouă etapă de informare privind colectarea selectivă corectă a deşeurilor

> Facem paşi vizibili către un oraş verde, curat şi civilizat, anunţă viceprimarul sucevean Lucian Harşovschi 

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, împreună cu responsabilii de domeniul salubrizării din Primărie, a început, de ieri, o acţiune de informare a sucevenilor privind folosirea punctelor de colectare a deşeurilor instalate recent şi modul în care se face colectarea selectivă corectă.

Viceprimarul a spus că Suceava face parte din rândul oraşelor care reciclează responsabil şi că se fac paşi vizibili către un oraş verde, curat şi civilizat.

Harşovschi a menţionat că ieri, începând cu ora 11, împreună cu colegii din cadrul Primăriei, a mers la punctele de colectare nou amplasate pentru a informa sucevenii despre colectarea selectivă corectă a deşeurilor.

„Fac apel către toţi locuitorii municipiului să sprijine acest proiect, să colecteze cu responsabilitate, pentru că nu este doar o obligaţie legală, ci şi una civică”, a spus viceprimarul.

El a menţionat că în cazul în care se constată încălcări ale normelor stabilite se va recurge la aplicarea unor amenzi atât pentru personale fizice, cât şi pentru cele juridice, cuprinse între 600 – 2.500 lei.

„Colectarea şi reciclarea selectivă reprezintă soluţii pe termen lung. Doar aşa vom reuşi să trăim sănătos şi să păstram un mediu mai curat, atât pentru noi, cât şi pentru generaţiile viitoare” a spus Lucian Harşovschi.

Viceprimarul a declarat recent, la Interviurile News Bucovina, că urmează şi această etapă de informare a sucevenilor legată de colectarea selectivă.

El spunea atunci că 40 de angajaţi ai Primăriei se vor ocupa de această problemă şi că vor merge la punctele de colectare pentru a vedea dacă sucevenii fac colectare selectivă.

„Voi merge şi eu. Mi-e mie ruşine de ruşinea lui când îl vezi că are un sac pe care îl pune în coşul care nu trebuie. Îi rog pe suceveni să ridice capacul. Dacă e plin să pună în celălalt”, a spus viceprimarul.

„99% dintre suceveni sunt oameni de bună-credinţă şi le mulţumesc pentru implicare. Dar acel 1%, dacă aruncă lângă, mai vine şi altul şi aruncă lângă şi îţi vine la un moment dat să te întrebi dacă nu se ştie cum să se arunce la gunoi” a spus atunci Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: