Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu: Avertizez instituţiile deconcentrate ale statului să nu se implice în campania electorală !

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a avertizat, duminică, public, atât Prefectura Suceava, cât şi instituţiile deconcentrate din judeţ să evite implicarea angajaţilor în campania electorală, arătând că la alegerile europarlamentare astfel de acţiuni au fost semnalate.

„Mă refer în primul rând la Direcţia Silvică Suceava, dar şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică, Protecţia Consumatorului, Inspecţia Muncii etc”, a precizat Cadariu.

Senatorul liberal a cerut, de asemenea, ca Instituţia Prefectului Judeţului Suceava să întreprindă doar acele acţiuni şi activităţi conferite prin lege în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale.

„Cu ocazia alegerilor europarlamentare din mai 2016, dar şi a unor alegeri locale parţiale din ultimii ani, am fost sesizaţi de către locuitorii din mai multe localităţi din judeţ asupra faptului că unii conducători de instituţii deconcentrate au făcut presiuni şi chiar au impus salariaţilor din subordine să se implice în campaniile electorale”, a explicat parlamentarul sucevean.

El a arătat că, în unele cazuri, aceşti conducători, împreună cu alte persoane subordonate cu funcţii de conducere, au participat în mod direct şi activ la acţiuni cu caracter electoral în mai multe localităţi din judeţul Suceava.

„Aceste fapte îmbracă aspecte penale, iar dacă se vor repeta vom depune plângeri împotriva oricărui salariat din cadrul instituţiilor deconcentrate ale statului care se va implica în campania electorală, încălcând astfel prevederile legale”, a declarat Cadariu.

El a avertizat, în mod special, conducerea Direcţiei Silvice Suceava, dar şi a celor 24 de ocoale silvice subordonate, ca în perioada campaniei electorale să îşi vadă de atribuţiile de serviciu şi să nu se implice în acţiuni cu caracter electoral.

„De asemenea, în ziua votului salariaţii din cadrul acestor instituiţii să nu se mai ocupe cu «supravegherea» secţiilor de vot, ci mai curând, dacă nu au ce face cu timpul lor liber, să asigure paza fondului forestier pe care îl au în administrare, mai ales că în ultima perioadă, aşa cum apare şi în presă, a fost semnalat faptul ca în fondul silvic din judeţul Suceava au loc defrişări ilegale şi furturi de masă lemnoasă”, a conchis senator PNL Constantin-Daniel Cadariu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI