Gheorghe Flutur, la Congresul Mondial de Psihiatrie Socială, a prezentat Spitalul Judeţean Suceava ca exemplu de bune practici

> El a oferit copreşedintelui Comitetului ştiinţific, prof. dr. Eliot Sorel, american cu origine suceveană, distincţia Meritul Bucovinei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost invitat să se adreseze participanţilor la Congresul Mondial de Psihiatrie Socială care se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 25-28 octombrie. Gheorghe Flutur a fost prezentat congresului de prof. dr. Eliot Sorel, originar din Fălticeni, profesor de Politici în sănătate la Universitatea „George Washington” din Statele Unite, copreşedinte al Comitetului ştiinţific al Congresului.

Având în vedere tematica congresului – „Factorii determinanţi ai sănătăţii şi accesul la îngrijire”, preşedintele Gheorghe Flutur a prezentat Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava ca exemplu de bune practici, menţionând şi preocuparea Consiliului Judeţean Suceava pentru susţinerea spitalelor de profil din Câmpulung Moldovenesc şi Siret.

La rândul său, prof. dr. Eliot Sorel a apreciat iniţiativele şi rezultatele obţinute de Gheorghe Flutur, începând cu Luna Diasporei, Summitul Re-Patriot din acest an, implicarea Consiliului Judeţean Suceava în dezvoltarea Spitalului Judeţean Suceava, apreciind că toate acestea se constituie în poveşti de succes, exemple de bună practică.

Cu acest prilej, Gheorghe Flutur i-a înmânat prof. dr. Eliot Sorel distincţia „Meritul Bucovinei”, ce i-a fost decernată ca urmare a includerii distinsului medic în lista personalităţilor de marcă din diaspora cu origini sucevene.

Gheorghe Flutur şi Eliot Sorel au avut şi o întrevedere în care au discutat despre iniţierea unor proiecte de promovare şi dezvoltare a Bucovinei, cu implicarea administraţiei judeţene, în care să se obţină şi sprijin din SUA.

Astfel, profesorul Sorel a exemplificat posibilitatea susţinerii unui astfel de proiect de către Ambasada României la Washington, American-Romanian Business Council şi alţi parteneri.

Proiecte financiare şi culturale ar putea fi prezentate şi în cadrul unei expoziţii privind „Dezvoltarea durabilă a Bucovinei” care ar putea să aibă loc în 2020 la Washington, au convenit cei doi.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Flutur se baga si la psihiatrie acum numai pentru a castiga capital electoral. ce a facut pentru psihiatrie ? Cu psihiatria sociala se lauda un psihiatru care a furat-o de la Sorel dar pe care liberalii s-au flituit! Ori unde este ceva cu strainii hop si Flutur. L-ai adus pe Iohanis la spitalul din Suceava si l-ai propus pe Rambu Vasile pt ministru la sanatate, acesta chiar a crezut!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: