Viorica Dăncilă anunţă că intenţionează să facă o nouă rectificare bugetară

> Scopul ei este alocarea de fonduri localităţilor care au probleme de finanţare > Ea spune că a acordat fonduri fără să ţină cont de culoarea politică a primarilor şi le transmite primarilor PSD că la alegerile prezidenţiale se va vedea gradul de încredere pe care îl au ei în localităţile pe care le administrează

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Interviurile News Bucovina, că urmează să fie adoptată o nouă rectificare bugetară, pentru a se aloca fonduri localităţilor care au probleme. Ea a explicat că alocările făcute din suma de 1,4 miliarde de lei au fost pentru cheltuieli de funcţionare, menţionând că banii au fost distribuiţi în baza unei formule şi nu pe criterii politice.

„Noi am susţinut programele indiferent de culoarea politică a primarilor, pentru că am considerat că ţara trebuie să se dezvolte uniform, că toate localităţile au dreptul la dezvoltare. Eu m-am comportat ca un prim-ministru al tuturor românilor. Nu am îndreptat fondurile doar către primarii PSD. Am ajutat toate comunităţile locale pentru că am ştiut că îi ajut pe oameni” a spus Dăncilă.

Ea a menţionat că rectificarea de 1,4 miliarde de lei s-a făcut „pe formulă” şi că a fost vorba despre „bani de funcţionare”.

„În mod normal ar mai trebui să facem o rectificare bugetară şi sperăm că putem să o facem, că vedem că nu se creionează un alt guvern. Vedem unde sunt probleme, să alocăm către primării” a spus Dăncilă, care a adăugat că sunt fonduri şi că, în momentul în care se ia o măsură, există şi proiecţia bugetară care să dubleze acea măsură.

„Aţi văzut că, de-a lungul timpului, preşedintele, PNL, alţi «binevoitori» spuneau de fiecare dată: «Nu mai sunt bani de pensii şi salarii». A fost vreodată când nu am dat pensiile şi salariile la timp? S-a spus că nu sunt bani să majorăm pensiile şi salariile. Iată că la 1 septembrie am mărit punctul de pensie şi am mărit pensia minimă” a precizat premierul demis.

Ea a mai declarat că nici previziunile privind depăşirea deficitului nu s-au confirmat iar Eurostat a arătat că anul trecut deficitul a fost de 2,98%.

„Toate aceste îngrijorări false ale opoziţiei, ale preşedintelui, nu au arătat decât cinism la adresa oamenilor, pentru că sunt pensionari care trăiesc de la pensie la pensie. Să spui unui pensionar că el nu-şi mai primeşte pensia la timp când el trebuie să-şi ia medicamentele, să-şi asigure traiul de zi cu zi, mi se pare un lucru total nepotrivit” a spus Dăncilă.

Ea a spus că va merge înainte şi va face rectificarea bugetară, iar primarii PSD „vor lupta”.

„Într-adevăr, într-o luptă politică, primarii sunt cei mai importanţi, pentru că ei beneficiază de cea mai mare încredere la nivelul comunităţii lor. Primarii au înţeles un lucru, că acest guvern, care a venit cu un program de guvernare, este guvernul care îi ajută, indiferent de culoarea politică, să-şi ducă la bun sfârşit şi programul de guvernare cu care ei au venit în faţa cetăţenilor” a spus Dăncilă.

Ea a apreciat că alegerile prezidenţiale vor arăta şi gradul de încredere pe care îl au primarii PSD în localităţile lor; iar unde PSD nu are primar, gradul de încredere al preşedintelui de organizaţie sau al candidatului partidului pentru funcţia de primar.

Dăncilă a mai declarat că s-a întâlnit şi cu primari liberali sau de la alte partide care i-au spus că ar dori să continue guvernarea PSD, pentru că şi-au primit alocările financiare pentru proiectele de dezvoltare locală şi că le e teamă că vine guvernul PNL care va tăia FDI, PNDL şi vor suferi toţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: