Viorica Dăncilă în judeţul Suceava:

Noi nu putem gira Guvernul Orban, un guvern format din „partide foarfecă”, ce au tăiat bugetul de dezvoltare al localităţilor, au tăiat pensii şi salarii

Preşedintele PSD, premierul demis Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, la Interviurile News Bucovina, că decizia PSD privind implicarea în soluţionarea problemei generate de lipsa unei majorităţi clare care să genereze un guvern va fi doar după ce ţara va avea un preşedinte care va respecta Constituţia, subliniind că PSD nu va putea susţine Guvernul Ludovic Orban.

„Decizia noastră nu se raportează la alegeri, la primul tur, la al doilea tur, decizia noastră nu este pentru a face rău sau pentru a demonstra că, vai de mine, nu se poate fără noi. Noi nu putem gira Guvernul Orban. Noi nu-l putem gira pentru că nu ştim ce decizii ia” a spus Dăncilă.

Ea a arătat că a văzut prima decizie pe care vrea să o ia Ludovic Orban şi anume să înceteze susţinerea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii.

„Dacă noi am crea acea majoritate de care are nevoie, atunci înseamnă că noi am gira măsurile pe care le ia premierul desemnat şi cabinetul lui şi nu putem face acest lucru pentru că obiectivul meu ca prim-ministru a fost să iau decizii care să-i bucure pe oameni, să dăm dovadă de solidaritate, să vadă că ne pasă de ceea ce se întâmplă, iar la sfârşitul mandatului nostru să avem curajul să ne uităm în ochii oamenilor” a spus Dăncilă.

Ea a subliniat că PSD nu poate gira un guvern care este format din „partide foarfecă”, ce au tăiat de-a lungul timpului din bugetul de dezvoltare al localităţilor, care au tăiat pensii şi salarii, pentru că ar însemna că PSD ar fi părtaş la aceste lucruri, ceea ce nu poate face.

„În momentul în care au dărâmat guvernul, ar fi trebuit să aibă o alternativă, pentru că aşa arătau că le pasă de această ţară şi de români. Acum vedem un premier desemnat care parcă joacă într-o comedie” a spus Dăncilă, care a adăugat că Orban le spune unora că vor susţine alegerile locale în două tururi, iar altora că vor susţine doar un singur tur pentru alegerea primarilor, că celor din USR le spune că sunt de acord cu alegerile anticipate, iar UDMR-ului, că nu susţin alegerile anticipate.

Întrebată când se va implica şi PSD pentru rezolvarea situaţiei, ea a spus că atunci când va fi un preşedinte care va respecta Constituţia, care să-şi dea seama că trebuie să fie un exemplu în respectarea Constituţiei.

„Dacă am forma noi majoritatea, preşedintele Iohannis a spus că nu va mai desemna un premier PSD. Acest lucru ţine de cine va fi ales preşedintele României” a spus Viorica Dăncilă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: