Viorica Dăncilă recunoaşte că PSD a fost sancţionat la europarlamentare, dar crede că va câştiga alegerile prezidenţiale:

De fiecare dată am fost pe locul întâi şi am pierdut alegerile prezidenţiale; de data asta suntem pe locul doi şi vom câştiga alegerile prezidenţiale

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, candidat la alegerile prezidenţiale, a apreciat, miercuri, la Interviurile News Bucovina, că este singurul candidat care se bate cu Klaus Iohannis şi că va câştiga alegerile prezidenţiale.

„În acest moment consider că singurul candidat care se bate cu Klaus Iohannis în mod adevărat este Viorica Dăncilă, pentru că toţi ceilalţi lideri au ascultat când le-a ordonat Klaus Iohannis să demită guvernul. S-au subordonat într-un fel hotărârii preşedintelui Iohannis” a spus Viorica Dăncilă.

Ea a arătat că ceilalţi lideri implicaţi în competiţia electorală au dat ascultare „comandantului suprem” care este Klaus Iohannis.

„Domnul Iohannis a dat ordinul, iar domnul Barna cu ceilalţi au luat poziţia de drepţi şi au executat. Pe urmă, degeaba vin şi se revoltă. Au fost parte la decizia domnului Iohannis” a spus liderul social-democrat, care consideră că în acest moment bătălia se dă între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.

Totodată, ea a recunoscut că, la alegerile europarlamentare, electoratul a sancționat PSD.

„Noi am înţeles mesajul oamenilor. Am înţeles că de fapt ne-am îndepărtat de la mesajul pe care şi-l doreau, de la ceea ce-şi doreau. Acum am vorbit cu oamenii şi am luat măsurile pe care oamenii le-au dorit. Am vorbit mai mult de aceste măsuri pentru că măsurile erau luate dinainte, dar nu erau discutate în spaţiul public şi oamenii au căpătat încredere” a spus Dăncilă.

Ea a arătat că speră să câştige alegerile prezidenţiale, deşi este pentru prima dată când PSD este cotat cu a doua şansă.

„De fiecare dată am fost pe locul întâi şi am pierdut alegerile prezidenţiale şi le-a câştigat cel de pe locul doi. Sper că regula se păstrează. De data asta suntem pe locul doi şi vom câştiga alegerile prezidenţiale” a spus Dăncilă.

Ea a amintit că, în 2014, candidatul PSD, Victor Ponta, avea 30%, iar Klaus Iohannis, 15%.

„Cine a câştigat? Klaus Iohannis. De data asta Klaus Iohannis este pe primul loc, este susţinut de «Guvernul meu». Eu sunt pe locul doi, dar cred cu tărie că foarte mulţi români mă vor susţine” a spus premierul demis.

Ea a mai declarat că preşedintele României nu trebuie să iubească doar culoarea galbenă.

„Preşedintele României trebuie să iubească deopotrivă roşu, galben şi albastru. Preşedintele României trebuie să fie preşedintele tuturor, şi al meu, şi al dumneavoastră, şi al celor care l-au votat, şi al celor care nu l-au votat, pentru că este preşedintele României, nu preşedintele unui partid politic” a spus Viorica Dăncilă.

 „O femeie preşedinte este un om mult mai implicat. Am avut până acum un preşedinte care a stat mai mult în vacanţă, un preşedinte care a lucrat doar câteva zile pe săptămână, un preşedinte pe care nu l-am văzut în mijlocul oamenilor” a mai spus Dăncilă, care consideră că un preşedinte trebuie să meargă în mijlocul oamenilor, să vadă ce probleme au ei, să se implice să fie un preşedinte activ.

„Eu cred că este nevoie de un preşedinte femeie, un preşedinte care să-i trateze ca pe propria familie, să aibă grijă şi de cei mai în vârstă, şi de femei, şi de bărbaţi, şi de copii, un preşedinte care să simtă româneşte, care să iubească România şi să-i iubească pe români. Eu cred că o femeie preşedinte ar da dovadă de mult mai multă înţelegere, mult mai multă afecţiune faţă de români şi cred că ar reprezenta, în ceea ce mă priveşte, cu mai multă demnitate România pe plan extern” a mai declarat Viorica Dăncilă. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: