Pentru organizarea celui mai mare festival de pizza din lume

Suceveanca Luiza Achitei, stabilită în Italia, a ajuns în Cartea Recordurilor

Suceveanca Luiza Achitei a intrat în Cartea Recordurilor (Guiness, potrivi Ciociarioggi.it – n.red.) pentru organizarea celui mai mare festival de pizza din lume (Festa della Pizza), care a avut loc anul acesta la Roma şi la care au participat peste 1000 de persoane.

Luiza este originară din Suceava, dar locuieşte de peste 20 de ani în Italia. Acolo, suceveanca şi-a deschis o şcoală de pizza şi a devenit expertă în domeniu, unul în care, potrivit ei, foarte puţine femei reuşesc.

Luiza Achitei ne-a relatat că pentru a deschide şcoala de pizza a făcut numeroase sacrificii. Şcoala se află în localitatea Frosinone, la 80 km de Roma.

Luiza ne-a mai relatat că, deşi stabilită în Italia, vizitează des România, unde susţine cursuri de preparare de pizza, dar şi participă la diferite concursuri din domeniu, unde deseori reuşeşte să ocupe locurile de frunte.

Astfel, în palmaresul sucevencei sunt trei locuri I şi unul II obţinute la concursurile din România.

Totodată, în Italia, Luiza a devenit, anul trecut, campioană la categoria preparării de pizza dulce, iar anul acesta a intrat în Cartea Recordurilor pentru organizarea, la Roma, a celui mai mare festival de pizza din lume, la care au participat 1146 de persoane.

Luiza a vizitat recent şi municipiul Suceava, dar şi alte localităţi din judeţ. De exemplu, Luiza Achitei şi-a împărtăşit arta meseriei cu sucevenii în cadrul unor cursuri organizate la Udeşti. În acelaşi timp, împreună cu un discipol din judeţul nostru, Luiza a reuşit să deschidă o pizzerie în localitatea menţionată.

„Mi-ar face plăcere să vin din nou la Suceava şi să învăţ şi alţi elevi cum să prepare o pizza de calitate sau chiar să deschid o şcoală pentru a învăţa cât mai multe persoane” a declarat Luiza Achitei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: