„Să aducem copiii la şcoală”

> Peste 70 de asistenţi sociali, consilieri educativi, directori de şcoli şi alţi specialişti din judeţ au participat la o masă rotundă organizată de Asociaţia „Euroactiv” > Ei au propus realizarea unei baze de date cuprinzând copiii care nu frecventează şcoala

 Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi şi talentaţi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” a organizat, în data de 22 octombrie a.c., masa rotundă „Să aducem copiii la şcoală”, în sala „Ştefan cel Mare” din clădirea Prefecturii Suceava.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa prof. Gabrielei Mihai, inspector şcolar general, în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Suceava.

Potrivit organizatorilor, în cadrul activităţii s-au dezbătut probleme care duc la abandon şcolar şi s-au identificat soluţii pentru reintegrarea copiilor care absentează nemotivat de la cursuri şi a copiilor care nu sunt înscrişi într-o formă de învăţământ.

Au participat 70 de specialişti, asistenţi sociali de la primăriile din Suceava, Siret, Berchişeşti, Pătrăuţi, Arbore, Rădăuţi, Muşeniţa, Adâncata, Vereşti, Liteni, Câmpulung Moldovenesc, Şcheia, directori de şcoală, consilieri educativi, consilieri şcolari, profesori de la unităţi şcolare din Bucşoaia, Burla, Pătrăuţi, Adâncata, Berchişeşti, Ciprian Porumbescu, Zamostea, Vadu Moldovei, Suliţa, Comăneşti, Şcheia, Burla, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, CSEI „Sf. Andrei” din Gura Humorului, Şcoala Profesională Specială din Câmpulung Moldovenesc, specialişti de la Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Suceava, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, specialişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, prof. Gabriela Curtui – şef centru de servicii de tip alternativ pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni.

La dezbaterea publică au luat cuvântul prof. Gabriela Mihai – inspector şcolar general, Elena-Mirela Adomnicăi – prefectul judeţului Suceava, prof. Loredana-Mihaela Ceică – inspector şcolar şi vicepreşedintă a Asociaţiei „Euroactiv”, prof. Maria Pavelescu – director la CJRAE şi prof. Romeo-Irinel Bolohan – vicepreşedinte „Euroactiv”, care a prezentat activităţile şi obiectivele proiectului educaţional „Să aducem copiii la şcoală”.

Mihaela Grijincu, directorul Şcolii Gimnaziale „Constantin Moroşan” din Pătrăuţi a prezentat situaţia şcolară a elevilor care absentează nemotivat şi care ar fi cauzele care duc la absenteismul şcolar. Cornelia Şfeduneac de la CJRAE a prezentat „Rolul asistentului social din CJRAE”.

Apoi au urmat intervenţii ale asistenţilor sociali din judeţ pentru identificarea copiilor care nu frecventează şcoala, în vederea integrării/ reintegrării lor în sistemul educaţional. De asemenea, intervenţia directorilor/ consilierilor educativi/ consilierilor şcolari pentru identificarea copiilor care nu frecventează şcoala, în vederea integrării /reintegrării în sistemul educaţional.

În urma dezbaterilor, s-a stabilit că este necesară realizarea unei baze de date cuprinzând copiii care nu frecventează şcoala şi soluţii de integrare/ reintegrare a copiilor în sistemul educaţional.

Întâlnirea a fost moderată de prof. Mihai Greciuc, preşedintele Asociaţiei „Euroactiv” şi de prof. Gabriela Mihai, inspector şcolar general.

„Dorim, împreună, să prevenim abandonul şcolar şi marginalizarea socială, cu scopul de integrare a tuturor copiilor într-o formă de învăţământ” au declarat organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: