Primarul Ion Lungu a lansat procedura pentru selectarea firmelor care se vor ocupa anul viitor de reparaţiile de străzi

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că a lansat procedura pentru desemnarea operatorului care se va ocupa în următorul an de reparaţiile de străzi în municipiu, în condiţiile în care contractul actual a expirat în 6 octombrie şi a fost prelungit cu 90 de zile.

El a spus că valoarea contractului este de 20 de milioane de lei şi că speră ca până la 1 februarie să fie desemnat operatorul.

Ion Lungu a mai declarat că în acest an suma alocată a fost de 21,8 de milioane de lei pentru reparaţii de străzi, că s-au consumat 16,67 de milioane de lei şi că au rămas neangajate 5,19 milioane de lei.

„Ca şi anul trecut, nu suntem în stare de consumăm întreg bugetul pentru reparaţii de străzi. Este aceeaşi problemă pe care am spus-o şi altă dată. Deşi a fost un consorţiu de patru firme, numai două au lucrat în Suceava efectiv, respectiv SUCT şi Florconstruct. Autotehnorom nu a lucrat toată vara în Suceava, a lucrat la ruta ocolitoare, şi mă bucur să s-a terminat ruta ocolitoare. Lucrează acum pe strada Lev Tolstoi, este acum o lucrare de investiţii” a spus primarul.

El a arătat că şi-ar fi dorit ca pentru reparaţiile de străzi să fie în teren 10-12 formaţii, aşa cum era „în perioada bună”, dar că nu au fost mai mult de 4-5 formaţii în această vară, la lucrări de asfaltări, în ciuda insistenţelor pe care le-a făcut la firme.

„Nu au forţă de muncă suficientă” a spus Lungu, care speră că noul operator ce va fi desemnat va avea capacitatea necesară spre a se ocupa de străzile municipiului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: