Viorica Dăncilă:

Am văzut în judeţul Suceava oameni deschişi, implicaţi, dar şi îngrijoraţi pentru perioada următoare

> Oamenii nu ştiu ce-i aşteaptă mâine din cauza celor care au dărâmat guvernul fără să vină cu ceva în loc, consideră premierul demis

Preşedintele PSD, premierul demis Viorica Dăncilă, a declarat, ieri, la Interviurile News Bucovina, că în judeţul Suceava oamenii sunt deschişi şi implicaţi, dar îngrijoraţi de ceea ce urmează pentru că există o stare de incertitudine generată de demiterea guvernului PSD şi o nesiguranţă privind instalarea noului guvern şi a măsurilor care ar urma să fie adoptate.

Dăncilă a spus că a văzut „oameni foarte deschişi, oameni foarte implicaţi, oameni cărora le pasă de comunitatea lor, le pasă de judeţul lor”, dar că, pe de altă parte, a văzut „oameni îngrijoraţi pentru că nu ştiu ce va fi în perioada următoare”.

„După cum ştiţi, avem un guvern interimar, nu avem un nou guvern, avem un preşedinte plecat din ţară în timp ce ţara este în haos. Oamenii nu ştiu ce-i aşteaptă mâine. Ce se întâmplă cu pensia lor, ce se întâmplă cu proiectele din comunitatea lor, ce se întâmplă cu locurile lor de muncă. Am văzut că liderul PNL, preşedintele de facto al PNL, domnul Klaus Iohannis, s-a implicat pentru a demite guvernul, a plecat din ţară dând dovadă de multă iresponsabilitate şi a creat această incertitudine pentru oameni” a spus Dăncilă.

Ea consideră că oamenii nu merită acest lucru.

„Cred că noi, cei care contribuim la destinul acestei ţări, la destinul oamenilor, trebuie să acţionăm cu mai multă atenţie. Nu este corect să ne jucăm cu sentimentul unui om. Nu este corect să creezi această stare de incertitudine, să dai dovadă de cinism atunci când vrei să demolezi ceva şi pe urmă nu vii cu altceva în loc” a spus premierul demis.

Ea a mai arătat că principalul vinovat de această situaţie este preşedintele României. „Preşedintele României e cel care trebuie să fie un facilitator de consens, trebuie să medieze anumite lucruri care nu merg bine în această ţară, trebuie să fie cel care să aducă la masa dialogului partidele politice, societatea civilă. Trebuie să fie cel care să aibă o cooperare pentru obiective importante pentru ţară cu guvernul României, cu Parlamentul României” a declarat Dăncilă.

Liderul PSD a spus că preşedintele României, într-adevăr, a reuşit să creeze un consens pentru a dărâma guvernul, dar că nu l-a interesat ceea ce se întâmplă mai departe.

„Nu l-a interesat ce se întâmplă în ţara în care este preşedinte. Nu l-a interesat dacă aceiaşi oameni, aceiaşi şase bărbaţi de stat care au dărâmat acest guvern, vor fi capabili să ajungă la un compromis, să vină cu un program de guvernare şi să ofere o alternativă oamenilor” a spus Dăncilă.

Ea a apreciat că cei „şase bărbaţi de stat şi preşedintele României” nu au înţeles că trebuie să se guverneze pentru oameni şi nu pentru interesul personal sau din motive electorale sau pentru că „avem aroganţa să credem că noi putem să ne permitem orice”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: