Potrivit şefului Gărzii Forestiere

Un cerb care a murit în Câmpulung Moldovenesc a fost împuşcat legal

Un cerb care a murit în Câmpulung Moldovenesc, despre care s-a spus că devenise mascota oraşului şi ar fi fost împuşcat de braconieri, a fost vânat legal, în baza unui contract între Primărie şi o asociaţie de vânători.

Şeful Gărzii Forestiere Suceava, ing. Mihai Găşpărel, a declarat pentru News Bucovina că cerbul a fost vânat legal.

„A existat o autorizaţie de vânătoare. El avea o urmă mai veche de glonţ şi avea o rană pe spate. Era un exemplar debilitat” a spus inspectorul-şef al Gărzii Forestiere Suceava.

Mihai Găşpărel a spus că totul a fost în cadru legal.

„Am cerut toate informaţiile. Există şi autorizaţie de vânătoare şi contract cu Primăria”, a precizat Găşpărel.

Pe reţelele de socializare au apărut informaţii că un cerb care a trăit în pădurea de la marginea nordică a municipiului Câmpulung Moldovenesc şi care devenise un obişnuit al cartierului respectiv ar fi fost braconat şi că animalul a murit după ce ar fi venit în zona urbană pentru a fi salvat de oameni. Povestea cerbului a fost relatată, pe Facebook, de un profesor de la Facultatea de Silvicultură Suceava, Neculai Marcel Flocea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: