Se solicită decorarea post-mortem a pădurarilor care „şi-au dat viaţa pentru apărarea României”

Confederaţia Consilva şi Federaţia pentru Apărarea Pădurilor anunţă că în data de 23.09.2019 a adresat preşedintelui României o scrisoare, înregistrată la Administraţia Prezidenţială, prin care s-a semnalat necesitatea convocării CSAT „în vederea instituirii unui program de măsuri pentru stoparea fenomenului de agresiuni împotriva personalului silvic săvârşit de infractorii surprinşi în pădure de pădurari furând lemn”. De asemenea, în acelaşi demers, Confederaţia Consilva şi Federaţia pentru Apărarea Pădurilor au solicitat preşedintelui ţării „acordarea de onoruri pădurarilor eroi Gorcioaia Răducu, Oul Ieronim, Boboc Dănel, Chiriţă Victor şi Dogaru Gheorghe, care au fost omorâţi de hoţii de lemn, jertfindu-se pentru apărarea unui bun de interes naţional, parte integrantă a ţării noastre, pentru apărarea ţării”.

„Creşterea numărului de agresiuni împotriva personalului silvic are loc pe fondul unei campanii de denigrare a acestui personal care apără pădurea. Această campanie de denigrare susţinută de unii factori politici şi unele grupuri de interese vizează timorarea personalului silvic în îndeplinirea atribuţiilor de pază a pădurii şi distragerea atenţiei opiniei publice de la adevăraţii făptuitori ai distrugerii pădurilor: grupurile de interese, grupurile de infractori. Considerăm că stoparea campaniei de denigrare a personalului silvic, campanie care atrage un val de crime şi agresiuni asupra acestui personal poate să înceapă prin recunoaşterea de către Instituţia Prezidenţială a României a rolului şi importanţei activităţii acestui personal, a meritelor acestui personal care este în stare de sacrificiul suprem pentru apărarea pădurii, parte integrantă a ţării noastre, pentru apărarea ţării. Având în vedere şi răspunsul primit de la Cancelaria Ordinelor şi Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă ale Administraţiei Prezidenţiale la demersul nostru din data de 23.09.2019, solicităm, din nou, cu deosebit respect, Preşedintelui ţării, decorarea post-mortem cu un ordin naţional a pădurarilor Liviu Pop – judeţ Maramureş, Gorcioaia Răducu – judeţ Iaşi, Oul Ieronim – judeţ Bistriţa, Boboc Dănel – judeţ Gorj, Chiriţă Victor – judeţ Dolj şi Dogaru Gheorghe –judeţ Braşov, care şi-au dat viaţa pentru apărarea României” arată Marian Stoicescu, preşedintele Confederaţiei Consilva. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: