Ioan Bălan:

PNL nu va acuza niciun moment „greaua moştenire” lăsată de PSD în domeniul transporturilor

Nu îţi trebuie un document ca să vezi că în România nu sunt autostrăzi

 Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a susţinut o declaraţie politică în Camera Deputaţilor în care arată dezastrul guvernării PSD în domeniul infrastructurii de transport.

„Prin moţiune de cenzură, PNL a pus capăt celor şapte ani şi jumătate de guvernare nefastă a PSD. Sunt 7 ani şi jumătate de grele atacuri la statul de drept şi de măsuri nocive pentru dezvoltarea ţării. Am susţinut şi voi susţine că Guvernul condus de Ludovic Orban are datoria ca, în prima lună de mandat, să facă publică dimensiunea dezastrului lăsat în urmă de nici nu mai ştim câte guverne PSD şi de nenumăraţii miniştri ai transporturilor şi infrastructurii care s-au perindat fără niciun rost prin guvern” a spus Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean a adăugat că după 7 ani şi jumătate, în Moldova s-a reuşit să se construiască numai un metru de autostradă şi acela nu din bani publici, ci din banii unui localnic, ca mesaj de disperare al unei întregi comunităţi izolate prin sărăcie şi subdezvoltare.

„După atâţia ani, Moldova continuă să conducă în topul sărăciei din Uniunea Europeană şi continuă să fie regiunea din care au plecat cei mai mulţi tineri la muncă în străinătate. Din 2012 şi până astăzi, nicio investiţie străină majoră nu s-a instalat în Moldova, ca să genereze locuri de muncă foarte bine plătite pentru tineri şi venituri suplimentare pentru comunităţile locale, ca să se poată dezvolta” a declarat Ioan Bălan.

Potrivit parlamentarului liberal sucevean, în aceşti „ani negri pentru dezvoltarea României”, cel mai mult de suferit au avut lucrările de construire sau de modernizare a infrastructurii de transporturi.

„Oricine poate constata că numărul de kilometri de autostradă sunt la fel de puţini ca în urmă cu câţiva ani, că drumurile naţionale se degradează şi nu beneficiază de lucrări de întreţinere, până şi marcajele au dispărut, că podurile au început să se fărâme şi că tot mai multe rute de cale ferată, în loc să fie reabilitate, au fost închise şi tăiate la fier vechi. Compania Tarom este cu un picior în groapă, CFR-ul nu are nicio perspectivă de relansare, iar CFR Călători nu mai are nici vagoane şi nici locomotive cu care să circule” a spus Ioan Bălan.

El a arătat că în Bucovina, transportul de călători cu trenul aproape că a fost desfiinţat de Răzvan Cuc, iar PSD a lăsat mii de oameni fără mijlocul de transport cu care făceau naveta la locul de muncă, iar în toată Moldova nu se lucrează deloc, la niciuna dintre autostrăzile cuprinse în Master Planul de transporturi, adică Autostrada Unirii sau Autostrada Moldovei, deşi sunt priorităţile României.

„Pe autostrada Bucureşti – Nădlac nu se circulă de la un capăt la altul pentru că PSD a distrus proiectul autostrăzii Sibiu – Piteşti, pentru că între Sibiu şi Lugoj sunt încă lucrări neterminate şi altele neîncepute, iar unele finalizate trebuie dărâmate şi reconstruite. De la Sebeş la Alba se bate pasul pe loc, iar pe Autostrada Transilvania se avansează cu viteza melcului” a arătat deputatul sucevean.

El îi atrage atenţia lui Răzvan Cuc, cel care a promis bucovinenilor marea cu sarea şi care nu a făcut decât să anuleze contracte de lucrări pe cele mai importante şantiere, că PNL nu va acuza niciun moment „greaua moştenire” pentru că ea se vede cu ochiul liber de fiecare cetăţean român.

„Nu îţi trebuie un document ca să vezi că în România nu sunt autostrăzi! Celui mai nepriceput dintre miniştri PSD care au avut şansa şi banii europeni ca să construiască ceva pentru infrastructura din Moldova îi spun că nu va exista român care să nu fie informat asupra jafului pe care PSD l-a făcut la guvernare pe banii cetăţenilor. Vom repara ceea ce a distrus PSD şi ne vom apuca serios de reconstrucţia României” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: