Mare de flăcări în bătătura unei gospodării din Botoşana

Un adevărat pârjol a transformat bătătura unei gospodării particulare de pe raza localităţii Botoşana într-un morman mare de cenuşă. Incendiul a izbucnit în toiul nopţii de luni spre marţi, iar la faţa locului au intervenit militarii Gărzilor de Intervenţie Solca şi Gura Humorului, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Botoşana, Comăneşti, Arbore, Cajvana şi Cacica. În total, nu mai puţin de opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă au fost dislocate pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor violente, înalte de câţiva metri. Potrivit declaraţiilor oferite de slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit şi la anexele gospodăreşti, cu pericol de extindere a flăcărilor şi la vecinătăţi. Dezvoltarea şi propagarea flăcărilor a fost favorizată de observarea şi anunţarea târzie a incendiului, dar şi de materialele de construcţie folosite pentru ridicarea clădirilor, majoritar din lemn”.

Aproape 6 ore a durat lupta pompierilor cu focul care a transformat în scrum acoperişul locuinţei pe aproximativ 170 mp (din care nu a mai rămas mare lucru, deoarece s-au degradat şi pereţii portanţi şi tavanul casei), depozitul de furaje şi adăpostul de animale din curtea gospodăriei, ce se întindeau pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, bucătăria de vară pe alţi 60 mp, circa 4 tone de fân, 20 mc lemn de foc şi alte bunuri din gospodărie, printre care şi utilaje agricole. În incendiu au pierit şi două vaci, trei viţei şi 16 porci.

Cercetările efectuate ulterior au dus la concluzia că flăcările au izbucnit din bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric, neizolat corespunzător.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: