Raport IML:

Legătură indirectă între moartea bărbatului din Suceava şi intervenţia jandarmilor

  Rezultatele necropsiei bărbatului care a murit la spitalul din Suceava în urma intervenţiei jandarmilor au fost depuse la dosar, iar, potrivit raportului medico-legal, „între acţiunile de imobilizare şi deces există o legătură de cauzalitate indirectă”, transmite Mediafax.

La dosarul în care se fac cercetări privind intervenţia jandarmilor din Vatra Dornei, în urma căreia un bărbat a murit, a fost depus şi rezultatul autopsiei victimei, potrivit Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Raportul IML arată că moartea bărbatului imobilizat de jandarmi s-a datorat unui şoc toxico-septic, a unei peritonite generalizate şi a unei encefalopatii.

„Raportul de autopsie a concluzionat faptul că moartea victimei a fost concuratoare în sensul că ea s-a datorat şocului toxico-septic ca urmare a infarctului enteromezenteric, consecinţă a unei afecţiunii preexistente şi cu asocierea unui peritonite generalizate şi a unei encefalopatii survenite pe un organism cu multiple afecţiuni preexistente” se arată în răspunsul Parchetului Militar Iaşi, la solicitarea Mediafax.

Potrivit aceluiaşi raport, „între acţiunile de imobilizare şi deces există o legătură de cauzalitate indirectă”.

Un jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean Suceava este cercetat pentru abuz în serviciu şi purtare abuzivă de către procurorii militari, în cazul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen într-un parc din Vatra Dornei, care a murit ulterior la spital.

Incidentul s-a produs în luna iulie. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat într-o altercaţie cu jandarmii din oraş.

Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă.

Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: