E.ON România a investit peste 3,5 milioane euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu pentru 40.000 de elevi şi profesori din România

> Investiţiile au ajuns şi la o şcoală din judeţul Suceava

 E.ON România a realizat o investiţie de 3,5 milioane de euro pentru condiţii de studiu mai bune pentru 40.000 de elevi.

Printre şcolile care au beneficiat de investiţii se numără şi Şcoala Gimnazială Luca Arbure din comuna Arbore, judeţul Suceava, care este una dintre cele nouă şcoli din ţară dotate în acest an cu sisteme de iluminat cu leduri.

Care este legătura între lumina din sălile de curs şi performanţele educaţionale? Studiile au demonstrat că, indiferent de ciclul de învăţământ, de la cel primar şi până la cel universitar, un sistem de iluminat corespunzător poate contribui în mod simţitor la ridicarea nivelului de învăţare. Altfel spus, lumina adecvată creează o atmosferă de studiu prietenoasă, impulsionând astfel nivelul de concentrare şi înţelegere a informaţiilor transmise la ore. Pe lângă acestea, dacă vorbim despre sisteme de iluminat bazate pe tehnologie led, avantajele pot fi cuantificate prin scăderea facturii la energie, dar şi prin contribuţia la eforturile de reducere a emisiilor de CO2.

Acestea sunt şi obiectivele proiectului „Energie în şcolile copilăriei”, derulat încă din anul 2012 de compania E.ON România şi prin care au fost investite peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă. Până în prezent, programul a acoperit 63 de unităţi şcolare din 18 judeţe, având circa 40.000 de elevi şi profesori drept beneficiari direcţi. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi şi 80.000 tuburi led.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie-octombrie, incluzând în acest an Şcoala Gimnazială „Luca Arbure” din judeţul Suceava – un punct de referinţă în educaţia copiilor din localităţile Arbore, Clit şi Bodnăreni. Diversitatea programelor educaţionale prin care elevii se implică în păstrarea tradiţiilor sau în concursul de matematică interjudeţean „Isteţii D’Arbore”, alături de iniţiativele pentru dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale şi activităţile susţinute de voluntariat în comună, arată încă o dată că cei 900 de copii, alături de profesori şi părinţi, ştiu că „Educaţia întregii lumi este mai presus de orice”.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce se traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică. Mai mult, iluminatul cu led are o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală.

Proiectul a continuat şi în acest an în nouă şcoli din judeţele Cluj, Timiş, Alba, Neamţ, Botoşani şi Suceava, fiind înlocuite 5.000 de corpuri de iluminat şi montate 12.000 de tuburi led, în urma unei investiţii de 550.000 de euro de care vor beneficia circa 5.300 de elevi şi profesori.

“Ne implicăm constant în proiecte de responsabilitate socială destinate comunităţilor în care activăm, iar susţinerea educaţiei este una dintre direcţiile strategice urmărite în cadrul acestor preocupări. Dorim să contribuim activ la formarea generaţiei viitoare, la creşterea performanţelor şcolare şi la îmbunătăţirea condiţiilor din sălile de curs” a declarat Anca Dragu, Director General Adjunct E.ON România.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 13,8 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 310.000.

Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste 200.000 de copii. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: