„Basme nerostite”

> Un spectacol de teatru în limbaj non-verbal, un proiect pentru copiii hipoacuzici, ajunge la şcolile speciale din Câmpulung Moldovenesc şi Bivolărie

În perioada 15 – 25 octombrie, peste 1000 de copii hipoacuzici se întâlnesc cu basmul românesc, participând la cele zece reprezentaţii teatrale din Focşani, Cluj, Sibiu, Braşov, Bucureşti, Câmpulung Moldovenesc, Bivolărie (Vicovu de Sus). Spectacolele sunt completate cu sesiuni de dezvoltare prin limbaj teatral non-verbal susţinute de actori şi special concepute pentru copiii hipoacuzici.

Reprezentaţia din Câmpulung Moldovenesc va avea loc miercuri, 23 octombrie, ora 15, la Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, iar reprezentaţia din Bivolărie va avea loc joi, 24 octombrie, ora 15, la Grupul Şcolar Bivolărie.

Proiectul „Basme nerostite” s-a născut din dorinţa de a aduce în vieţile copiilor hipoacuzici, prin teatru, personajele basmului românesc. Teatrul ca formă de artă şi ca parte integrantă a dezvoltării noastre este definit adesea prin cuvânt. Însă noi, prin poetica limbajului non-verbal, am transformat cuvântul şi l-am dus dincolo de sfera sunetului rostit – prin dans, pantomimă, mişcare şi culoare – dându-i forme nebănuite şi imaginând lumi noi, oferind personajelor din basme mobilitate şi versatilitate. Nerostit, este adevărat, nu se aude, dar nerostit este de multe ori plin de înţelesuri.

„Basme nerostite” este un spectacol în regia lui Vadim Rusu, cu Daniela Niculae, Lavinia Pop Coman, Petru Ciobanu, Silviu Man şi Vadim Rusu. Decorul şi costumele sunt semnate de Anca Cernea, iar Radu Barbu şi Adrian Petrariu asigură suportul video al spectacolului.

În lume, peste 500 de milioane de oameni suferă de o formă de hipoacuzie şi se preconizează că acest număr va creşte până în 2025 cu peste 200 milioane.

În România, 23.000 de persoane se află în evidenţe şi se estimează că numărul acestora este, de fapt, dublu.

Proiectul este derulat de Asociaţia Beneva şi finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: