Eveniment la Şcoala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata, în cadrul proiectului educativ „AVE” – „Asta vreau eu”

„Lecţie demonstrativă cu activităţi practice”

Activitatea a avut loc vineri, 11 octombrie a.c., la sediul instituţiei şi a reunit 35 de elevi de clasa a V-a împreună cu profesorii diriginţi de la gimnaziu, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava şi un echipaj SMURD al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, în scopul promovării unei atitudini de siguranţă în mediul şcolar şi a orientării elevilor în carieră spre diferite meserii, prin conştientizarea comportamentului preventiv în mediul de muncă, identificarea riscurilor la care pot fi expuşi, şi acordarea primului ajutor în caz de accidentare.

În cadrul lecţiei, prof. Ştefan Leonte, în calitate de coordonator al activităţii, a evidenţiat rolul educaţiei în dezvoltarea cunoştinţelor din domeniul sănătăţii şi integrităţii corporale pentru elevii integraţi în sistemul de învăţământ, aceasta fiind o primă etapă menită să informeze şi să conştientizeze formarea deprinderilor de securitate şi sănătate în muncă.

Iniţiativa s-a derulat în cadrul Proiectului Naţional AVE – „Asta vreau eu”, derulat de Şcoala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata, în parteneriat cu ITM Suceava, instituţie reprezentată de inspector Liliana Bolohan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: