Succes sucevean la şah

A X-a ediţie a concursului de şah pentru copii, dotat cu „Cupa Toamnei”, a avut loc sâmbătă, 19 octombrie 2019, în incinta Colegiului Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc.

Şi de această dată, organizatorul evenimentului a fost maestrul Mihai Burduja, preşedintele Clubului Sportiv „Rarăul”, în colaborare cu membrii Clubului Sportiv „Gambit” Huşi. La startul concursului au participat 70 de tineri şahişti din localităţile Suceava, Gura Humorului, Moldoviţa, Frumosu, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Huşi.

Şahul sucevean a fost reprezentat de elevul Andrei Sfichi, în vârstă de 9 ani, şi de instructorul său, prof. Victor Teodoriu. La finalul concursului, aceştia au obţinut o binemeritată menţiune din partea organizatorilor prin cele patru victorii şi trei înfrângeri din şapte meciuri jucate. Trebuie menţionat faptul că meciurile pierdute s-au realizat în faţa unor concurenţi de vârstă mai mare, concursul fiind organizat în sistem elveţian, fără a ţine cont de vârsta şi sexul concurenţilor.

Concursul a devenit de-a lungul timpului un adevărat festival al şahului bucovinean. Astfel, credem că obţinerea acestei scor demonstrează că şahul sucevean are un viitor frumos. (DAN GURGUI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: