Peste 100 de poliţişti suceveni au acţionat pe drumurile care leagă judeţul Suceava de judeţele vecine pentru a preveni infracţiunile comise de infractorii voiajori

În data de 17 octombrie, poliţiştii suceveni au organizat acţiuni de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise de infractorii voiajori, fiind vizate în special zonele aflate la limita cu judeţele învecinate a judeţului Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, peste 100 de poliţişti au fost prezenţi pe drumurile europene, naţionale şi judeţene care fac legătura cu judeţele Mureş, Bistriţa Năsăud, Harghita, Neamţ şi Iaşi.

Sursa citată specifică faptul că au participat poliţişti judiciarişti de la nivelul subunităţilor, dar şi poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri pentru oprirea în trafic a vehiculelor. De asemenea, poliţiştii de prevenire au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare a persoanelor vârstnice, fiind distribuite cca.100 de ghiduri cu recomandări.

În cadrul acţiunii au fost oprite şi controlate peste 200 de autovehicule.

Cu ocazia desfăşurării activităţilor specifice pe linia prevenirii infracţiunilor săvârşite de infractori voiajori pe segmentul de infracţionalitate contra patrimoniului, la 17.10.2019, în jurul orelor 11.10, un echipaj din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a depistat în trafic pe raza comunei Crucea, un microbuz condus de un bărbat de 29 ani din comuna Moţca, judeţul Iaşi, însoţit de o femeie de 48 ani din aceeaşi localitate.

IPJ Suceava precizează că din investigaţiile efectuate s-a stabilit că femeia oferea spre vânzare pilote şi perne, acte de comerţ pe care le efectua fără respectarea prevederilor legale. De asemenea aceasta pătrundea în curţile imobilelor de pe raza comunei Crucea, existând posibilitatea să comită fapte de furt, profitând de neatenţia proprietarilor sau distragerea atenţiei acestora.

Astfel, femeia a fost amendată cu 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea unui număr de zece pilote şi zece perne, în valoare estimativă de 2.500 lei, care au fost predare la camera de corpuri delicte a Poliţiei mun. Vatra Dornei.

Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, ocazie cu care au fost verificaţi, iar datele acestora au fost introduse în aplicaţiile poliţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: