Consiliul Local Suceava scoate la licitaţie alte patru autorizaţii de taxi pentru autoturisme electrice şi trei pentru autoturisme cu motor termic

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în şedinţa din 24 octombrie organizarea de licitaţii pentru şapte autorizaţii de taxi, din care patru pentru autovehicule electrice şi trei pentru cele cu motor termic.

Potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi, se vor scoate la licitaţie autorizaţiile cu numerele 70, 138, 141, 163, 191, 238 şi 336 din care primele patru sunt pentru autoturisme cu propulsie electrică.

În referatul de aprobare se menţionează că din cele şapte autorizaţii, patru au rămas neatribuite la ultima licitaţie, iar celelalte trei au expirat sau au fost retrase.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Suceava, jumătate din autorizaţiile de taxi scoase la licitaţie vor fi atribuite autoturismelor cu propulsie integral electrică pentru ca în timp parcul de taximetre să fie înnoit cu autoturisme electrice.

Primele autorizaţii pentru taxiuri electrice au fost atribuite la începutul lunii septembrie, iar atunci viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a anunţat că transportul de taxi din municipiul Suceava intră în etapa de transport ecologic prin înlocuirea treptată a autoturismelor cu motor convenţional cu cele electrice.

Lucian Harşovschi a spus că pentru a stimula sucevenii să cumpere maşini electrice se continuă acordarea de facilităţi, respectiv taxe 0 şi încărcare gratuită pentru 5 ani.

El a reamintit că municipiul Suceava este singurul oraş din ţară unde administraţia deţine 28 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a subliniat că municipiul Suceava se înscrie în rândul oraşelor europene care încurajează transportul ecologic pentru un mediu mai curat.

„Treptat vom reduce poluarea generată de motoarele termice ale autovehiculelor. Ne dorim ca acest proces de înlocuire a autovehiculelor cu motoare termice să fie mai rapid. În următorii ani, atât prin facilităţile acordate de Primăria Suceava, dar şi prin alte programe de mediu, cred că numărul maşinilor electrice va creşte consistent în municipiul nostru”, a conchis Lucian Harşovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: