Poliţia Suceava:

13 şoferi au rămas fără permise în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată din judeţul Suceava

În cursul zilei de 17 octombrie, Poliţia Română, prin Direcţia Poliţiei Transporturi, a desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, timp de şase ore, peste 1.500 de poliţişti de la transporturi, rutieră şi ordine publică au acţionat, atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât şi a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creşterea siguranţei călătorilor.

La nivelul judeţului Suceava au acţionat 46 de poliţişti, dintre care 16 din cadrul Serviciului Transporturi, 24 de poliţişti rutieri şi şase poliţişti de ordine publică.

Au fost monitorizate 37 de treceri la calea ferată, din care 19 semnalizate cu indicatoare rutiere şi 18 cu sisteme automate.

Astfel, în cadrul acţiunii au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 37.000 lei. Totodată, poliţiştii suceveni au controlat 146 de vehicule şi au fost reţinute 13 permise de conducere. De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

De exemplu, în perioada menţionată, în jurul orei 17:47, poliţiştii au depistat pe raza localităţii Hancea, com. Vereşti, în zona pasajului de trecere peste cale ferata din localitate, un bărbat de 45 de ani din sat Cotu Dobei, com. Fântânele în timp ce conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere. Prin urmare, bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat un şofer de 52 ani, din com. Dumbrăveni, care a condus autobuzul pe DC 65 Dumbrăveni şi nu a oprit la calea ferată fără bariere în momentul în care se apropia trenul de marfă. A fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2.900 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: