Peste 2000 de cazuri de viroză respiratorie şi pneumonie

Peste 2000 de cazuri de viroză respiratorie şi pneumonie s-au raportat în judeţ în săptămâna 7-13 octombrie a.c., cu 91 de internări.

Potrivit DSP Suceava, în intervalul menţionat s-au raportat 1847 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 64 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 590, fiind la grupa de vârsta 5-14 ani şi la grupa de vârsta 15-49 de ani, cu 515 cazuri.

În aceeaşi perioadă, în judeţ s-au mai raportat 214 cazuri de pneumonie, cu 31 de internări, cea mai afectată grupă de vârsta fiind 15-49 de ani, cu 54 de cazuri de îmbolnăvire, urmată de grupa de vârstă peste 65 de ani, cu 43 de cazuri.

De menţionat este că nici în a doua săptămână de supraveghere a gripei, a infecţiilor respiratorii acute şi a infecţiilor respiratorii acute severe din sezonul 2019-2020 nu au fost raportate cazuri de gripă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: