Măsuri ale Guvernului PSD în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi

Guvernul PSD a aprobat în şedinţa de guvern de luni, 14 octombrie 2019, ca persoanele cu dizabilităţi să primească, începând cu luna octombrie, un voucher în valoare 23.000 de lei, anunţă dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava.

Din comunicatul de presă transmis redacției aflăm că „voucherul este destinat pentru achiziţia de echipamente moderne, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a anunţat la începutul şedinţei de guvern, că voucherele au început să fie tipărite, iar persoanele cu dizabilităţi le vor putea primi în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, Guvernul PSD va oferi firmelor care angajează persoane cu dizabilităţi o subvenţie lunară de 2.250 de lei timp de un an de zile”.

În judeţul Suceava, conform statisticilor de la Ministerul Muncii, sunt declarate, în trimestrul II al anului 2019, 23.065 de persoane cu handicap, fiind incluse toate gradele. Din numărul total, 5.577 de persoane prezintă un handicap fizic, din care 239 sunt copii şi 5.338 sunt adulţi, iar 615 persoane prezintă un handicap auditiv, din care 42 sunt copii şi 573 adulţi, ni se precizează.

„Aceste măsuri, adoptate de Guvenul PSD, vin în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi în vederea încadrării facile şi mai rapide pe piaţa muncii, acolo unde acestea se simt şi sunt vulnerabile. Sunt proiecte dezvoltate de guvernarea PSD care vor aduce beneficii concrete pentru românii cu dizabilităţi” subliniază dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: