Tema unei discuţii cu elevii CSEI „Sf. Andrei” din Gura Humorului:

Importanţa alimentaţiei sănătoase în rândul adolescenţilor

 Ziua de 16 octombrie a fost marcată la CSEI ,,Sf. Andrei” Gura Humorului prin activitatea ,,Alimentaţia echilibrată a adolescentului’’ din cadrul proiectului „Eco-şcoala”, activitate desfăşurată cu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Alimentaţiei, la care au participat aproximativ 50 elevi ai şcolii, însoţiţi de cadre didactice implicate în activitate.

Obiectivele principale ale activităţii au fost conştientizarea elevilor cu privire la alimentaţia sănătoasă, cunoaşterea problemelor din sectorul alimentar datorită faptului că poporul român are o alimentaţie preponderent nesănătoasă.

Activitatea a debutat cu o prezentare a importanţei alimentaţiei sănătoase în rândul tinerilor adolescenţi datorită faptului că la această vârstă cerinţele energetice şi nutriţionale sunt crescute. Totodată, a fost subliniat faptul că alimentaţia de tip fast-food nu asigură funcţionarea corespunzătoare a organismului, fiind încurajat consumul de fructe şi legume proaspete.

La finalul activităţii, elevilor li s-a prezentat o variantă de meniu pentru mic-dejun, dejun şi cină, precum şi gustările dintre mese.

La buna desfăşurare a activităţii au conlucrat următoarele cadrele didactice: prof. Ancuţa Iordache, prof. Maria Simeria, prof. Elena Flutur, prof. Lacrimioara Luca, prof. Elena Baciu, prof. Lucia Huţanu, prof. Dorina Mireuţă, prof. Andreea Bejinariu, prof. Andreea Stoleru, prof. Cîrstean Elena Buliga. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: