Gheorghe Flutur speră ca noul ministru al Fondurilor Europene să avizeze repede proiectul de apă-canal aşteptat de 200.000 de suceveni

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că speră ca noul guvern să fie instalat cât mai repede, pentru ca autorităţile să aibă partener de dialog în guvern. El a exemplificat cu Ministerul Fondurilor Europene de unde CJ Suceava aşteaptă avizarea proiectului de apă şi canal de 230 de milioane de euro pentru 14 localităţi. „Trebuie să vedem cum se rezolvă cu programul de apă şi canal POIM pentru judeţul Suceava de 230 de milioane de euro. Ne amână sistematic fără niciun motiv. Le-am propus şi cofinanţare de 7% din partea noastră ca să trecem. Am văzut că la Craiova au dat drumul, la Timiş au dat drumul şi aşteptăm şi noi să dăm o veste bună” a spus Flutur. El a arătat că proiectul de apă canal pentru 14 localităţi este aşteptat atât de locuitorii de la Şcheia care s-au mutat de la bloc pe imaş şi şi-au făcut case, dar nu au apă-canal, dar şi la Marginea sau la Vicovu de Sus şi la Câmpulung Moldovenesc. „Nu a fost motiv să nu ne dea drumul la proiectul POIM. Mă tem să nu fie alte motive şi Suceava să fie pusă în aşteptare” a spus Flutur.

Prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava” promovat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) se propun investiţii pentru modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în 14 localităţi din judeţul Suceava respectiv în localităţile: Suceava, Şcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Suceviţa, Putna, Dolhasca şi Mitocul Dragomirnei, de care ar urma să beneficieze peste 200.000 de locuitori ai judeţului. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: