DSP Suceava a primit peste 17.000 de doze noi de vaccin antigripal

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit a doua tranşă de vaccin în vederea continuării campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2019-2020.

Potrivit directorului executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, este vorba de 17.380 de doze, care sunt repartizate medicilor de familie (pentru persoanele din grupele de risc de pe listele proprii) şi unităţilor de asistenţă socială (pentru persoanele rezidente şi personalul din instituţii de ocrotire socială).

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Vaccinul gripal distribuit în acest an de Ministerul Sănătăţii este tetravalent, conţine antigenele necesare pentru prevenirea infecţiei cu virusul AH1N1 pdm09, AH3N2, B/Colorado, B/Phuket şi este indicat adulţilor şi copiilor începând cu vârsta de trei ani.

DSP arată că vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

DSP Suceava reaminteşte că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: