Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu nu crede că Guvernul Ludovic Orban va obţine votul de învestitură

> El consideră că ne îndreptăm spre alegeri anticipate

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat joi, la „Subiectul Zilei” de la News Bucovina, că urmează o lună învolburată cu guverne care nu vor fi învestite, cu alegeri prezidenţiale şi cu alegeri parlamentare anticipate.

Alexandru Rădulescu a apreciat că parlamentarii din partidele care au votat moţiunea de cenzură au fost mai trişti decât cei din PSD când a Guvernul a căzut, pentru că „s-au trezit cu ploconul în braţe”. „Aşa am văzut eu în jur: Şi de-acum ce facem?” a spus Rădulescu. El crede că Guvernul Ludovic Orban nu va fi aprobat de Parlament.

„Cu certitudine vă spun că nu va trece. Aţi văzut cum s-a învolburat scena lor politică în ultimele două-trei zile. Scandaluri, reproşuri, condiţionări reciproce” a spus Rădulescu.

El a spus că urmează să se vadă dacă vor fi în sala de plen comun 233 de parlamentari care să asigure cvorumul de şedinţă.

Deputatul PSD consideră că partidele responsabile ar fi trebuit să se gândească la ceea ce urmează înainte să se joace de-a moţiunea de cenzură.

„E stupefiant cum nişte oameni care se consideră că reprezintă viitorul ţării şi pot să asigure un trai mai bun românilor se joacă cu soarta României şi a românilor cu atâta lejeritate şi uşurinţă. Dai jos un guvern care funcţionează, care a funcţionat bine, iar ce nu funcţiona era tot din cauza lor şi a preşedintelui Iohannis. Te apuci doar de orgoliu să trânteşti un guvern. Unii poate de bună-credinţă (…) şi au trântit acest guvern. Dar să nu ai pasul doi în minte?” s-a întrebat deputatul.

El a arătat că este lipsă de responsabilitate din partea unor partide care, după ce au votat moţiunea de cenzură, spun acum că nu vor să intre la guvernare şi nici nu vor vota noul guvern, lăsând ţara neguvernată.

„Atunci de ce ai dat jos un guvern care funcţiona?” a întrebat Rădulescu.

Deputatul PSD crede că prima propunere de constituire a guvernului cu Ludovic Orban premier nu va fi votată, iar preşedintele Klaus Iohannis va veni cu o a doua propunere. Şi că s-ar putea să-l numească „în bătaie de joc” tot pe Ludovic Orban, ceea ce ar fi neconstituţional; şi că se va ajunge la alegeri anticipate în primăvară.

El a observat că, paradoxal, toată lumea vrea să dea jos Guvernul PSD, dar, în acelaşi timp, ar vrea ca acesta să mai rămână la guvernare câteva luni.

„Vom guverna până în primăvară şi vom explica celor care cred în social-democraţia românească: uite, suntem singurii care muncim şi suntem singurii care ne facem treaba şi nu ne jucăm cu soarta României” a spus deputatul social-democrat sucevean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: