Dan Barna, în judeţul Suceava

Candidatul Alianţei USR-PLUS la preşedinţia României, Dan Barna, a participat la Moldoviţa, pe 17 octombrie, la o întâlnire cu activişti de mediu şi cu locuitori ai zonei, pentru „a vedea cu ochii mei dimensiunea tăierilor ilegale de păduri”, aflăm dintr-un comunicat al USR.

Vizita propriu-zisă a fost împiedicată cu 4-5 km mai jos de locul în care au avut loc masive tăieri ilegale de lemn, pentru că autorităţile locale au ordonat închiderea barierei de acces în pădure, implicit ascunderea urmelor incriminatoare de privirile curioşilor.

Cu această ocazie, Dan Barna a mai subliniat că «ce se întâmplă în ţara noastră este un furt organizat patronat de statul român. Este o realitate amară. De 30 de ani vedem cum ne dispar pădurile şi masivele muntoase sunt jumulite de către o clasă politică iresponsabilă» şi că va susţine dezvoltarea unui sistem complet de monitorizare şi control pentru tăierile de pădure, prin reactivarea aplicaţiei «Inspectorul Pădurii» şi prin mecanisme de trasabilitate a masei lemnoase, de la tăiere, până la punctul de exploatare”.

Ni s-a transmis că, pe lângă stoparea tăierilor ilegale şi reconstruirea unui mediu sănătos, „alte priorităţi ale lui Dan Barna, vizavi de Bucovina, de judeţul Suceava sunt: emigrarea masivă, lipsa infrastructurii rutiere, care ne izolează de restul României, dar şi de Europa, îngroparea banilor, fie şi proveniţi din fonduri europene, în investiţii fără noimă şi fără funcţionalitate (groapa de gunoi de pe Mestecăniş fiind de departe cel mai mediatizat caz) ş.a.m.d”. (D. L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: