Liturghie arhierească în parohia Dărmăneşti II

Duminică, 13 octombrie 2019, ÎPS Părinte Pimen s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Dărmăneşti II, Protopopiatul Rădăuţi, pentru a sfinţi cea de-a doua biserică ortodoxă din localitatea alcătuită din două parohii.

Arhiereul a fost întâmpinat de copii cu flori în mână, de închinători veniţi din localităţile învecinate şi de un sobor impresionant de 30 preoţi şi diaconi.

Dintre  oficialităţile  locale şi judeţene  prezente la acest eveniment, menţionăm primarul comunei, Dan Chidoveţ, prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi, deputatul minorităţilor ucrainene Miroslav Nicolae Petreţchi etc.

După sfinţirea sf. locaş, Sfânta Liturghie a fost oficiată pe un podium ridicat în curtea bisericii.

La momentul cuvenit s-a săvârşit şi o hirotonie în diacon.

Strana a dat răspunsurile cuvenite prin corul  Parohiei Salcea.

 Comitetul parohial a oferit la finalul serviciului divin pachete cu mâncare caldă pentru toţi închinătorii.

Biserica nou-sfinţită a avut piatra de temelie aşezată în 2003.

Este o construcţie de zid, pe temelie de piatră, pictată în exterior.

A primit ca hramuri sărbătoarea Sf. Mare Proroc Ilie şi Sărbătoarea Sf. Arhangheli.

Cu ocazia târnosirii sfântului locaş, în curtea acestuia s-a sfinţit şi o troiţa ridicată în cinstea fericitului eveniment de duminică. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: