Cetăţenii Republicii Moldova vor putea vota la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie şi la secţia de votare din incinta Universităţii Suceava

Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi pe teritoriul României vor putea să-şi exercite dreptul la vot la alegerile parlamentare din Republica Moldova şi în cadrul unei secţii de votare deschise la Suceava, în incinta Universităţii Ştefan cel Mare.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a anunţat, ieri, că în mai multe localităţi din România vor fi deschise secţii de vot pentru alegerile ce vor avea loc pe 20 octombrie a.c. Astfel, basarabenii vor putea vota la Suceava, Bucureşti, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iaşi, Galaţi, Bacău şi Constanţa.

Secţiile de votare vor fi deschise între orele 7 şi 21.

În comunicatul ministerului de la Chişinău se precizează că dreptul de a alege îl au cetăţenii Republicii Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege.

Actele în baza cărora alegătorii pot vota peste hotarele ţării sunt: paşaportul cetăţeanului RM, inclusiv expirat; buletin de identitate al cetăţeanului RM; livret de marinar.

Informaţii suplimentare privind scrutinul electoral pot fi accesate pe paginile web Cec.md şi  Alegator.md.

Amintim că, duminică, în Republica Moldova vor avea loc concomitent alegeri locale generale şi alegeri parlamentare în patru circumscripţii electorale uninominale. Printre circumscripţiile unde vor fi organizate alegeri noi se numără şi circumscripţia nr. 50 „la vest de Republica Moldova”, pentru candidaţii căreia vor putea vota cetăţenii Republicii Moldova aflaţi pe teritoriul României. Mandatul din această circumscripţie a devenit vacant după ce Maia Sandu a renunţat la mandatul de deputat în favoarea celui de prim-ministru. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: