Preşedintele Klaus Iohannis, la inaugurarea noului ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean Suceava:

Acest nou ambulatoriu integrat de specialitate aduce respect pentru pacient şi pentru întregul personal medical

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat, ieri, la inaugurarea noului ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean Suceava şi a felicitat autorităţile locale şi pe managerul SJU Suceava pentru această investiţie.

„Am toată aprecierea pentru această iniţiativă locală, care demonstrează cum o administraţie responsabilă, orientată către cetăţean, a reuşit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă, în care pacientul să fie tratat în condiţii pe care eu le-aş numi normale” a spus preşedintele României.

Şeful statului a arătat că această realizare este cu atât mai importantă cu cât ea vine într-un context în care guvernarea PSD a oferit constant doar fantasmagorii.

„În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidenţiat reformat, iar eşecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în Programul de Guvernare pe sănătate este evident.

Avem, iată, la Suceava, un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc şi îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în ţară. Extinderea şi modernizarea acestui ambulatoriu – şi vreau să se ştie foarte clar – s-au făcut cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi cu fonduri europene” a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele ţării consideră că inversarea piramidei serviciilor de sănătate este o prioritate pentru sistemul de sănătate românesc, în vederea îmbunătăţirii performanţei, dar şi a sustenabilităţii.

El a explicat că asistenţa medicală spitalicească, predominantă în ţara noastră, dovedeşte o structură perimată a sistemului sanitar  şi generatoare de costuri pe care ţara nu şi le permite, aceasta fiind şi concluzia generală a experţilor şi a rapoartelor asupra sistemului de sănătate românesc.

„Regândirea structurii asistenţei medicale, prin prioritizarea medicinei primare, preventive şi de ambulatoriu, inclusiv prin alocări financiare mai mari acestor domenii, reprezintă soluţia pentru a aduce sistemul de sănătate din România în parametri normali. Am subliniat aceste aspecte ori de câte ori am avut ocazia, solicitând decidenţilor să acţioneze” a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a arătat că, din nefericire, guvernarea PSD nu a făcut altceva decât să pună din condei măsuri într-un program de guvernare cu care i-a amăgit pe români, însă a rămas repetentă la implementare.

„Prezenţa mea aici, la inaugurarea acestui ambulatoriu, dovedeşte susţinerea mea fermă pentru o reformă reală a sistemului de sănătate românesc, pentru schimbarea de paradigmă, pentru orientarea către tendinţele europene şi internaţionale. Medicina primară şi cea de ambulatoriu constituie piatra de temelie a oricărui proiect de modernizare a sistemului de sănătate în direcţia sustenabilităţii, a performanţei şi, în definitiv, a traiectoriei europene” a spus Klaus Iohannis.

El a arătat că a trata pacienţii în ambulatoriu conduce la degrevarea spitalului de anumite sarcini, la reducerea costurilor, cu beneficii pentru pacient, comunitatea medicală şi sistemul de sănătate.

„Pacientul va beneficia de un serviciu medical de calitate atunci când are nevoie şi acolo unde are nevoie, personalul medical din ambulatoriu îşi va putea desfăşura activitatea într-un spaţiu modern şi dotat foarte bine, aici, la dumneavoastră, iar cel din spital se va putea concentra asupra acelor pacienţi care într-adevăr necesită spitalizare. Pe scurt, acest nou ambulatoriu integrat de specialitate aduce respect pentru pacient şi pentru întregul personal medical” a spus Iohannis.

El i-a felicitat pe preşedintele Gheorghe Flutur, pe managerul Vasile Rîmbu, pe primarul Ion Lungu, dar şi pe angajaţii spitalului sucevean.

„Este o realizare foarte frumoasă şi sunt convins că veţi avea foarte mulţi pacienţi aici! După ce vor vedea şi vor auzi oamenii ce realizări aveţi aici, în Suceava, fiţi convinşi că veţi avea musafiri din multe alte părţi. Vă doresc să-i trataţi foarte bine, să aveţi numai pacienţi mulţumiţi! Felicitări!” a încheiat Klaus Iohannis.

Preşedintele României, alături de autorităţile locale, a plantat un copac în curtea SJU Suceava, iar apoi a avut întâlniri cu medici de familie şi cu medici din Spitalul Judeţean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: