„Suntem în opoziţie, iar românii vor aprecia mai mult PSD după guvernarea haotică ce va urma”

Dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava, vă informează că a susţinut ieri, 15 octombrie, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, declaraţia politică cu titlul: „Suntem în opoziţie, iar românii vor aprecia mai mult PSD după guvernarea haotică ce va urma!”.

„Consider că România merită mai mult decât o guvernare de austeritate, haotică, iar românii nu merită o nouă «apocalipsă economică» marca PNL.

Merităm mai multă decenţă, iar guvernarea de dreapta trebuie să continue programul de guvernare, să continue creşterea salariilor şi a pensiilor conform legislaţiei în vigoare. Guvernarea PSD a avut realizări în educaţie, sănătate, infrastructură, agricultură şi în toate celelalte domenii, aşa cum au fost menţionate în programul de guvernare.

PNL şi celelalte partide care doresc să guverneze trebuie să asigure la timp plata pensiilor, a salariilor, a subvenţiilor, buna desfăşurare a campaniei electorale, dar trebuie să îşi asume guvernarea pe care o vor avea. Din câte putem observa, nici măcar partidele care şi-au dorit guvernarea şi au semnat moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă nu mai vor acum să guverneze, pentru că nu sunt pregătiţi pentru acest lucru.

PNL propune un prim-ministru care vede interesele personale mai presus de interesele românilor şi pentru care românii nu reprezintă o prioritate. USR vrea alegeri anticipate, PRO România recunoaşte, prin declaraţiilor liderilor de partid, că este o perioadă dificilă, iar Ludovic Orban se vrea premier (guvernul meu). Nu există nicio înţelegere până în prezent, iar acuzaţiile pe care le-au adus guvernării PSD se vor contura în guvernarea lor: scumpiri şi tăieri de salarii, pensii, subvenţii, retragerea voucherelor de vacanţă, impozitarea IT-ştilor, creşterea TVA-ului şi altele. Au refuzat semnarea Pactului Naţional pentru Bunăstarea Românilor ceea ce reiterează că nu sunt alături de români.

Până acum, opoziţia nu a realizat nimic plauzibil pentru România. A instigat la dezbinare, ură şi proteste faţă de români şi instituţiile statului. A ştiut doar să presare minciuni în rândul românilor din ţară şi din diaspora şi să dea vina pe Partidul Social Democrat şi pe Guvernul condus de PSD.

PSD este singurul partid din România care şi-a asumat cu adevărat guvernarea şi a guvernat pentru români şi pentru dezvoltarea României. PSD a venit cu un program de guvernare bine pus la punct şi a realizat ceea ce a promis în campania electorală din 2016.

PSD a guvernat pentru buna creştere economică a României, după cum afirmă şi Banca Mondială avem o creştere economică de 4,2%.

Guvernarea PSD a adus o creştere de 35,2% la PIB-ul României, ajungând la suma de 858 miliarde lei. Câştigul salarial mediu net a ajuns la suma de 3.044 lei în luna august 2019, pensia minimă a crescut la 704 lei, iar rata şomajului a scăzut la 3,8%, faţă de 5,4% cât era la preluarea guvernării în 2016. Am investit în economia românească mai mult de 40 de miliarde de lei net, iar investiţiile străine au ajuns la aproape 3 miliarde de euro.

De asemenea, rata de absorbţie a fondurilor de la Uniunea Europeană a ajuns la 32%, faţă de 7% cât era în guvernarea Cioloş, iar rata de contractare a fondurilor UE a crescut la 83%. Toate aceste realizări au fost încununate şi de excelenta gestionare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene” a declarat Maricela Cobuz, cu precizarea:  Aşteptăm cu nerăbdare ca până la alegerile parlamentare să demonstraţi românilor o guvernare eşuată, iar aceştia să nu vă dea votul, pentru că nu îl meritaţi”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: