Preşedintele USR Şcheia, Iulian Cimpoeşu, câştigător al unui proiect iniţiat de europarlamentarul Alianţei USR-PLUS, Nicu Ştefănuţă

Europarlamentarul USR-PLUS Nicu Ştefănuţă a iniţiat un proiect naţional dedicat viitorilor candidaţi ai Uniunii Salvaţi România (USR) la alegerile locale din 2020, din mediul rural, câştigătorii urmând să participe, în perioada 2-4 decembrie, la Bruxelles, la o serie de întâlniri cu parlamentari europeni, dar şi la lucrările unor comisii de specialitate (agricultură, dezvoltare rurală, mediu) şi alte evenimente de profil.

Preşedintele USR Şcheia (şi vicepreşedinte al Filialei Judeţene a USR Suceava), Iulian Cimpoeşu, se numără printre cei 30 de câştigători la nivel naţional şi va reprezenta ruralul din Bucovina la Bruxelles.

Proiectul câştigător prezentat de Iulian Cimpoeşu s-a bazat pe implementarea ideilor care vor rezolva principalele probleme ale comunei Şcheia, cea mai mare şi mai bogată comună din judeţul Suceava, printre care: > asigurarea infrastructurii pentru toate utilităţile de bază (apă, canal, gaze naturale); > cadastrarea terenurilor; > prevenirea şi combaterea infracţionalităţii; programe de integrare a romilor; > transparentizarea la maximum a procesului administrativ; > implementarea bugetului participativ; > consultarea reală a cetăţenilor cu privire la deciziile locale majore; > crearea unui aparat propriu de funcţionari competenţi şi dedicaţi cetăţeanului; > atragerea de noi investitori, zona Şcheia având încă potenţial neexploatat.

„Atragerea de fonduri europene nerambursabile, dar şi gestionarea optimă a fondurilor proprii, deloc neglijabile, ale Primăriei Şcheia, sunt două dintre direcţiile de bază spre care trebuie să se îndrepte autorităţile publice ale comunei Şcheia” a menţionat Iulian Cimpoeşu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: