Prefectul Mirela Adomnicăi, în inspecţie pe DN 2E

> Ieri s-au reluat lucrările de reciclare asfaltică la Păltinoasa > Pe DN 17, la Ilişeşti, se desfăşoară lucrările de consolidare a unei porţiuni de drum

Prefectul Judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, s-a aflat în teren pe DN 2 E, în zona Păltinoasa, unde s-au reluat, de ieri, lucrările de refacere a carosabilului asfaltic.

La faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, lucrările de reciclare asfaltică se desfăşoară în regie proprie,  pe o lungime de 4 km în Păltinoasa şi 5 km la Solca, urmând ca în termen de două săptămâni să fie turnat stratul de binder şi executate marcajele.

Lucrările respective au început în prima jumătate a lunii septembrie a.c., fiind oprite din cauza unor probleme de natură tehnică, neprevăzute, arată sursa citată.

Prefectul Adomnicăi a inspectat ieri şi şantierul de pe DN 17, la Ilişeşti, unde sunt în plină desfăşurare lucrările de consolidare a porţiunii de drum afectate de alunecările provocate de inundaţiile din 2018, precizează comunicatul.

Lucrările care se execută pe o lungime de 250 de metri sunt foarte complexe, însemnând foraje la o adâncime de circa 18 metri şi realizarea a 41 de tronsoane, cu peste 450 de coloane, pentru stabilizarea terenului.

Pe perioada iernii, traficul în zonă nu va fi restricţionat, iar lucrările vor fi reluate la primăvară, termenul de execuţie asumat de constructor fiind de şase luni.

Secţia de Drumuri Naţionale Suceava a finalizat, sâmbăta trecută, lucrările de turnare covor asfaltic pe E 85, sectorul Suceava – Fălticeni, la limita cu judeţul Iaşi. S-a lucrat pe sectorul Fântâna Mare – Drăguşeni, pe o lungime totală de 22,25 km, iar de luni s-a început efectuarea marcajelor, mai arată sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: