Deputatul liberal Ioan Bălan anunţă că românii vor afla adevărul despre prăpădul pe care l-a lăsat PSD după 3 ani de guvernare

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a anunţat, în Parlament, într-o declaraţie, că prăpădul făcut de guvernările PSD din ultimii 3 ani va fi prezentat public de noul guvern care va fi instalat la Palatul Victoria.

Bălan a spus că, în 10 octombrie, prin votul parlamentarilor responsabili, a fost înlăturat cel mai toxic şi cel mai ruşinos guvern din ultimii 30 de ani.

„Partidul Naţional Liberal şi opoziţia unită au pus capăt unei guvernări păguboase, unei guvernări a şanselor ratate pentru români şi pentru România. Joi, cetăţenii au putut să vadă cu ochii lor cine ţine la România şi cine a stat în scaun şi a spus – prezent, dar nu votează. Printre aceştia s-au aflat şi patru parlamentari suceveni, trei de la PSD şi unul care nu mai ştie în ce partid este, de la cât s-a plimbat prin partide” a declarat parlamentarul liberal sucevean.

El  a adăugat că este cert  faptul că, cu un PSD sinistru la putere, s-au pierdut 3 ani în care ţara ar fi putut fi dezvoltată şi adusă mai aproape de nivelul de viaţă din Uniunea Europeană.

„Am pierdut 3 ani cu ultimul regim PSD şi 7 ani de când PSD a preluat efectiv conducerea ţării. Nimic nu s-a construit, nimic trainic nu a rămas în urma PSD, deşi s-au bucurat de un context economic favorabil. Tot ceea ce putem constata după acest calvar este faptul că România este mai datoare cu peste 125 de miliarde de lei, că peste 6,4 miliarde de euro stau necheltuiţi în sertarele Uniunii Europene, că spitalele regionale nu mai sunt nici măcar promisiuni şi că autostrăzile au devenit eşecul cel mai ruşinos al ţării noastre” a spus Ioan Bălan.

Liderul liberal a menţionat că Guvernul care se va instala în cel mai scurt timp la Palatul Victoria are obligaţia să facă un audit total al instituţiilor pe care urmează să le conducă.

„Fiecare ministru are obligaţia să prezinte românilor prăpădul pe care l-au lăsat în urmă trei guverne PSD, peste 80 de miniştri, peste 200 de secretari de stat şi mii de rude şi prieteni politici, cocoţaţi în funcţii extrem de bine plătite” a spus Bălan.

El susţine că fiecare român are dreptul să ştie ce au lăsat în urmă cei din PSD şi să vadă cum au prăpădit resursele financiare ale instituţiilor pe călătorii inutile în străinătate, pe cabine de duş cu telefon, pe limuzine de lux pe care le-au folosit numai în interes personal, pe cheltuieli de protocol şi pe alte prostii, în condiţiile în care mii de şcoli nu au toalete corespunzătoare, în zeci de spitale mişună gândacii, pe toate drumurile au apărut gropile, ca ciupercile după ploaie.

„Niciun PSD-ist nu mai trebuie şi nu mai poate ascunde minciuna despre jaful făcut asupra bugetului, asupra companiilor de stat, asupra avuţiei românilor. Numai în primele opt luni ale anului s-au acumulat 22 de miliarde de lei lipsă de la buget.

Am toată încrederea că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban va face curăţenie totală în instituţiile publice, iar banii colectaţi de la cetăţeni, prin impozite şi taxe, să se întoarcă, aşa cum este firesc, tot la cetăţeni prin investiţii publice de cea mai bună calitate. Aşa trebuie şi aşa va fi o guvernare normală!” a transmis Ioan Bălan. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: