Un director din Garda Forestieră Suceava şi un ofiţer de poliţie din IPJ Suceava, trimişi în judecată de DNA Suceava pentru luare de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii

> Doi oameni de afaceri au fost trimişi în judecată pentru dare de mită

DNA Suceava a anunţat, ieri, că a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Gheorghe Damian, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru luare de mită şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Totodată, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, Aurel Dumitriu, fost şef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic şi al Trasabilităţii Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în prezent director în cadrul Direcţiei de Control a Regimului Silvic şi Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

DNA Suceava a trimis în judecată şi doi administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Potrivit DNA Suceava, în data de 25 ianuarie 2016, Gheorghe Damian, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, ar fi anunţat reprezentanţii unei societăţi comerciale (inculpaţi în prezenta cauză) despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceştia o administrau şi care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, în aceeaşi zi, din dispoziţia unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societăţii o cantitate de masă lemnoasă fără acte de provenienţă legală (aproximativ 88 mc), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpaţii Damian Gheorghe şi Dumitriu Aurel ar fi primit de la aceiaşi oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare), susţin procurorii anticorupţie.

În acest caz s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei, puse la dispoziţia organului de urmărire penală de către inculpaţii Damian Gheorghe şi Dumitriu Aurel.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: