Rugbi, Divizia Naţională

Remiză după o dispută aprigă între RC Gura Humorului şi CSM Bucovina Suceava

> Într-un meci contând pentru etapa a III-a, RC Gura Humorului – CSM Bucovina Suceava 13-13

Derbiul Bucovinei din etapa a III-a a Diviziei Naţionale de Rugby s-a încheiat cu o remiză, Rugby Club Gura Humorului – CSM Bucovina Suceava 13-13, după un meci fizic, în care Suceava a dominat mai mult, iar gazdele au obţinut egalitatea la ultima fază.

În prima repriză s-a înscris doar din penalităţi, 6-3 pentru Suceava. CSM Bucovina Suceava a dominat repriza, fiind de mai multe ori aproape de terenul de ţintă, însă a irosit mai multe şanse bune de a înscrie eseu. De cealaltă parte, Gura Humorului s-a remarcat prin grămada mai solidă, care a pus în mare dificultate linia I a CSM Bucovina Suceava.

La reluare, după ce gazdele au egalat la 6, echipa din Suceava a reuşit la un moment dat să dea drumul la jocul pe linia de treisferturi, iar Duşacovschi a marcat primul eseu al partidei. Eseul a fost la centru, astfel că Suceava conducea cu 13-6.

Echipa din Gura Humorului a trecut la atac, forţând pe grămadă, acolo unde s-a simţit superioară. După mai multe grămezi aproape de terenul de ţintă şi infracţiuni comise de suceveni, Mihnea Pînzaru a reuşit să marcheze eseul gazdelor, care a fost transformat din poziţie bună. Scor final 13-13 aşadar, un  meci fizic, în care ambele echipe au vrut mult, nu au reuşit chiar tot ce şi-au dorit, însă jucătorii merită felicitaţi pentru ardoare. De remarcat şi publicul numeros care a asistat la meci şi a încurajat foarte sportiv echipa gazdă, fără niciun semn de ostilitate faţă de suceveni.

După acest meci, CSM Bucovina Suceava are acumulate 6 puncte, în timp ce Gura Humorului a obţinut primele 2 puncte, insuficient pentru a părăsi deocamdată ultima poziţie.

În etapa viitoare, ambele echipe locale au meciuri în deplasare, Gura Humorului la Galaţi, în timp Suceava va merge tocmai la Arad.

Înainte de derbiul Bucovinei de la Seniori, echipa U 18 a CSŞ Gura Humorului a obţinut, tot pe stadionul Tineretului din localitate, o victorie importantă, 17-11 cu CSM Bucureşti.

Rezultate consemnate în etapa a III-a:

RC Gura Humorului – CSM Bucovina Suceava       13-13

Ştiinţa Petroşani – CSUAV Arad               39-11

RC Bârlad – CS Năvodari                           3-10

Griviţa Galaţi – RCM Galaţi                      13-21

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: