În cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere

Peste 50 de veste reflectorizante au fost distribuite de poliţiştii din Gura Humorului conducătorilor de căruţe

Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc atelaje hipo, avertizându-i din nou, şi pe şoferi, să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, pe perioada lunilor de toamnă, se remarcă o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole, dar şi lemne de foc necesare perioadei de iarnă.

Potrivit IPJ Suceava, de la începutul anului, la nivelul judeţului s-au înregistrat 40 de accidente cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo soldate cu două persoane decedate şi şapte persoane rănite grav. În majoritatea cazurilor, vina pentru producerea accidentelor a aparţinut căruţaşilor, care nu au respectat regulile de circulaţie, au folosit segmente de drum cu accesul interzis pentru căruţe sau au circulat fără semnalizarea corespunzătoare a acestora.

În acest context, în perioada 12 – 13.10.2019, Secţia de Poliţie Rurală Nr. 10 Gura Humorului, împreună cu Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a organizat o acţiune pe raza comunelor Păltinoasa, Valea Moldovei, Capu Câmpului, Drăgoieşti şi Berchişeşti.

Sursa citată menţionează că au fost identificate peste 80 de căruţe, conducătorii atelajelor fiind instruiţi cu privire la circulaţia pe drumurile publice.

Au fost montate 30 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite 52 de veste reflectorizante, dar şi materiale de informare cu conţinut educativ.

Astfel de acţiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă, care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este sporit, mai artă sursa citată.

Totodată, pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere, poliţiştii suceveni fac următoarele recomandări: > nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis; > folosiţi în mod obligatoriu  vestele reflectorizante şi  elemente fluorescent-reflectorizante pe atelajele hipo; > vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus  pe acostament sau cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile; > să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila; > să nu conducă vehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice; să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul  şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers; > să  nu transporte  persoane care stau în picioare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: