Patru grenade şi un proiectil din al Doilea Război Mondial, ridicate de pirotehniştii din Suceava

Patru grenade şi un proiectil exploziv, rămase din al Doilea Război Mondial, au fost ridicate vineri de pirotehniştii de la ISU Suceava, din satul Colacu şi din oraşul Câmpulung Moldovenesc. O mină de aruncător, la fel de veche, a fost distrusă în locul în care a fost găsită, a transmis Mediafax.

Potrivit ISU Suceava, pirotehniştii militari au distrus, vineri o mină de aruncător, calibrul 140 mm, care provenea din Primul Război Mondial, găsită joi pe raza comunei Fundu Moldovei, satul Colacu, în fondul forestier ce ţine de Ocolul Silvic Pojorâta.

„Din cauza pericolului pe care îl reprezenta la transport elementul de muniţie, au decis să-l distrugă în locul găsit” au declarat reprezentanţii ISU Suceava.

Potrivit acestuia, tot vineri, în urma cercetării zonei în care a fost găsită mina au mai fost descoperite trei grenade ofensive şi una defensivă, şi acestea în perfectă stare de funcţionare.

Ulterior, pirotehniştii au fost chemaţi oraşul Câmpulung Moldovenesc, unde s-a găsit un proiectil exploziv calibrul 76 mm, de asemenea, funcţional şi periculos.

Atât grenadele, cât şi proiectilul exploziv provin din Primul Război Mondial.

Pirotehniştii au ridicat muniţia de război şi au transportat-o pentru a fi depozitată până la distrugerea ei într-un poligon autorizat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI