Preşedintele Grupului Creştin de Rugăciune al Parlamentului României, deputatul PNL Dumitru Mihalescul:

Evenimentul „Mic dejun cu rugăciune” a fost şi în acest an un succes

Mi-aş dori ca spiritul de înţelegere care călăuzeşte acest eveniment să îl văd şi în viaţa cotidiană

Grupul Creştin de Rugăciune al Parlamentului României s-a întrunit în zilele de 2 şi 3 octombrie a.c. în sala „Alexandru Ioan Cuza” a Palatului Parlamentului, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a evenimentului anual intitulat ,,Mic dejun cu rugăciune”. Întâlnirea a fost urmată de Conferinţa internaţională „Valori identitare europene”.

Membri ai Parlamentului şi Guvernului şi lideri din administraţie, profesori, artişti, personalităţi ale vieţii religioase şi culturale din România şi din străinătate, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile din România, împreună cu invitaţi din Statele Unite ale Americii, Coreea şi Europa, au participat în perioada 2-3 octombrie la dezbateri despre identitatea creştină şi valorile identitare ale Europei. Evenimentul a fost deschis prin rugăciunea „Tatăl nostru”, apoi Corul ,,Ison’’ al Seminarului Teologic Ortodox din Bucureşti şi soprana Laura Bretan cu vocea ei divină au  interpretat mai multe melodii cu caracter creştin şi patriotic.

Vorbitorul principal al evenimentului a fost acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române: ,,Dizolvarea naţiunilor nu poate determina o construcţie europeană de succes. Această direcţie de gândire e falimentară. Identitatea nu se naşte peste noapte şi nici prin hotarâri ale parlamentelor. Identitatea astfel făurită de lideri este falsă. Unitatea europeană nu poate fi făcută împotriva naţiunilor”.

De asemenea, consilierul de stat în Administraţia Prezidenţială, dl Sergiu Nistor, a transmis un mesaj de unitate din partea preşedintelui României Klaus Iohannis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că evenimentul a fost un gest simbolic menit să promoveze morala religioasă: Am venit la acest „Mic dejun cu rugăciune” din convingerea că el reprezintă un necesar gest simbolic, menit să promoveze în politică o dimensiune morală proprie poporului român: morala religioasă. Trebuie să coo-perăm pentru a construi un viitor mai bun, un viitor al prosperităţii şi progresului economic, social, cultural şi, de ce nu, politic, aşezat pe o bază solidă morală.

De asemenea, preotul prof. univ. dr. Stelian Tofană a vorbit despre valorile identitare europene care au ca fundament valorile credinţei creştine care au la bază Biblia: „Există o serie de întrebări despre cum se mai reflectă azi viziunea fondatorilor UE în parcursul UE, la care eu voi răspunde cu Biblia. Aceasta este cartea pe care trebuie să se fondeze istoria neamului omenesc. Acesta este Cuvântul lui Dumnezeu. Şi cine nu-şi fondează viaţa pe Cuvântul lui Dumnezeu nu are nicio şansă să lase o urmă luminoasă în istorie. (…) Uniunea Europeană şi oamenii din fruntea ei au nevoie de o reformă spirituală. Societatea românească, Europa, lumea întreagă n-au nevoie de reforme economice, sociale, politice, militare. Nu! Ci de o reformă în plan uman, de o transformare a omului. Acum mai mult ca oricând”

Preşedintele Grupului Creştin de Rugăciune al Parlamentului României, deputatul PNL Dumitru Mihalescul, a precizat că ,,este o adevărată provocare să aduni laolaltă parlamentari din partide diferite, reprezentanţi ai unor instituţii relativ ostile, elite intelectuale şi lideri spirituali, însă auspiciile sub care se desfăşoară de zeci de ani acest eveniment ne surprind de fiecare dată. Mi-aş dori ca spiritul de înţelegere care călăuzeşte acest eveniment anual, bazat pe aplecare totală asupra problemelor reale ale oamenilor, pe cunoaşterea fenomenelor sociale şi pe consensul deciziilor să îl văd şi în viaţa cotidiană, în Parlament, în Guvern, în instituţii publice şi în alte contexte socio-economice.

Cert este faptul că şi anul acesta, ca şi în anii trecuţi, Micul dejun cu rugăciune şi conferinţa «Valori identitare europene» au fost un real succes şi reprezintă stimulul cel mai important pentru ca această serie de evenimente să fie dusă mai departe. Să ne ajute Dumnezeu să aducem în fiecare an la aceeaşi masă oameni care fac parte din confesiuni diferite, partide diferite, dar sunt uniţi de acelaşi crez comun, aceeaşi dorinţă de a face din comunitatea noastră o lume mai bună!” (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: