Cântăreaţa britanică MIA cere eliberarea lui Julian Assange

Cântăreaţa britanică de origine tamilă MIA a cerut eliberarea fondatorului Wikileaks Julian Assange după ce l-a vizitat în închisoarea de maximă securitate Belmarsh din Londra, relatează Press Association. Cântăreaţa de muzică rap şi compozitoare – pe numele ei real Mathangi Arulpragasam – este una dintre celebrităţile care l-au vizitat pe Assange în închisoare de când acesta a fost trimis la Belmarsh la începutul acestui an, după ce a petrecut şapte ani în incinta Ambasadei Ecuadorului din capitala britanică pentru a evita extrădarea.

Întrebată cum se simte Assange, cântăreaţa în vârstă de 44 de ani a răspuns: „Este greu de descris… nu ar trebui să fie acolo. Cred că atunci când ştii că sunt în libertate oameni care sunt criminali, şi tu te afli în închisoare pentru că lupţi pentru pace, în timp ce oameni care profită de război se află afară sărbătorind… te doare”, a mai spus MIA. Cântăreaţa a afirmat că ea crede că Assange este discriminat. „Încerc să-i dau o carte despre yoga de acum o lună şi vin aici în fiecare săptămână încercând să i-o dau, dar este imposibil. Este foarte dificil să intri chiar şi cu cărţi. Pentru mine este o metodă extremă, în care (deţinuţilor) li se refuză să citească cărţi”, a mai spus ea. „Concluzia este că el se află acolo (în închisoare) pentru că a dezvăluit unele crime de război. Pedepsirea oamenilor pentru asta nu poate deveni un exemplu pentru societate”, a mai spus MIA.

 Justiţia americană cere extrădarea sa şi l-a inculpat în virtutea legii anti-spionaj. SUA îi reproşează australianului că ar fi pus în pericol unele din sursele lor în urma publicării în 2010 de către WikiLeaks a 250.000 de cablograme diplomatice şi a circa 500.000 de documente confidenţiale referitoare la activităţile armatei americane în Irak şi în Afganistan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: