Tocător de lemne ilegal, depistat în pădurea de lângă Bogdăneşti

> Firma căreia în aparţine utilajul a fost amendată cu 10.000 lei

Poliţiştii şi Garda Forestieră Suceava au descoperit, joi, în zona Săcuţa-deal din comuna Boroaia, un bărbat care, în calitate de însoţitor de bord al tocătorului de lemne montat pe un camion, producea biomasă (tocătură lemn foc răşinoase) pe care o încărca într-o semiremorcă.

S-a constatat că atât tocătorul de lemne, cât şi mijloacele de transport sunt proprietatea unei firme din comuna Bogdăneşti, care nu deţine exploatare forestieră în zonă, iar pentru materialul lemnos folosit la producerea biomasei nu poate fi prezentată provenienţa legală în condiţiile legii, tocătura fiind produsă din crengi şi resturi de lemn foc răşinoase.

A fost măsurată cantitatea de biomasă, rezultând cantitatea de 43,2 metri steri, respectiv 17,71 mc. Valoarea cantităţii de tocătură a fost stabilită la suma de 1.943,67 lei, rezultată din preţul unitar al unui mc de lemn foc răşinoase – 109,75 lei.

Firma a fost amendată cu 10.000 lei, iar biomasa a fost confiscată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: