Studenţi şi profesori de la USV vor participa la „Seminarul Eminescu”

Pentru al cincilea an la rând, studenţi şi profesori ai Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava vor participa, în perioada 14-16 octombrie, la un laborator de descifrare şi aprofundare a creaţiei eminesciene, desfăşurat la Memorialul Ipoteşti, sub egida Centrului de Studii „Mihai Eminescu”.

Potrivit unui comunicat al USV, „Seminarul Eminescu” este o activitate devenită deja de tradiţie, în acest an participând cadre didactice şi studenţi de la Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, „Alecu Russo” din Bălţi, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea din Tiraspol cu sediul la Chişinău, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi şi Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Printre activităţile moderate de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu şi conf. univ. dr. Daniela Petroşel de la USV, de reţinut masa rotundă „Eminescu şi noi”, dar şi „lecturile în dialog”, având ca obiect de studiu poemul postum „Icoană şi privaz” sau capitolele despre Eminescu la Cernăuţi din „Viaţa lui Eminescu” de G. Călinescu.

„Va fi un prilej şi ca studenţii suceveni să se întâlnească cu doi poeţi importanţi, care se vor afla  cu această ocazie în dialog, Grigore Chiper şi Gellu Dorian, moment de problematizare a condiţiei poeziei române pe cele două maluri ale Prutului” mai arată sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: