Premiul „Cel mai bun pădurar” merge anul acesta la Direcţia Silvică Prahova

48 de pădurari au concurat pentru titlul de „Cel mai bun pădurar”, etapa naţională a concursului profesional găzduit în perioada 9 – 10 octombrie a.c. de colegii noştri de la Direcţia Silvică Argeş, la Vidraru, într-un peisaj spectaculos şi pe o vreme de toamnă generoasă cu participanţii la eveniment.

La festivitatea de deschidere a competiţiei „Cel mai bun pădurar”, cea mai importantă formă de perfecţionare a pregătirii profesionale permanente a pădurarilor din unităţile şi subunităţile regiei, a fost prezent şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş.

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a felicitat persoanal pădurarii care au câştigat la etapele judeţene şi le-a urat succes la probele fazei naţionale.

Ca şi în anii anteriori, la ediţia 2019 au participat câştigătorii etapelor judeţene organizate de cele 41 de direcții silvice din subordinea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, trei pădurari de la Agenţia „Moldsilva” din Republica Moldova, trei pădurari de la Asociaţia Administratorilor de Păduri şi un pădurar de la  Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.

Această competiţie profesională are o lungă tradiţie în silvicultură, fiind organizată de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Federaţia Sindicatelor din Silvicultură „Silva” în conformitate cu Programul de formare profesională a salariaţilor şi cu Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea  concursului  profesional „Cel mai bun pădurar” şi are următoarele probe: > proba teoretică, sub forma unui test grilă cu 30 de întrebări, din principalele domenii de activitate specifice meseriei de pădurar; > recunoaşterea speciilor de arbori şi arbuşti forestieri după seminţe, frunze şi puieţi, a speciilor de vânat, precum şi a principalelor specii de dăunători ai pădurilor; > sortarea şi determinarea volumului buştenilor prin măsurători şi calcule matematice specifice; > întocmirea unui act de contravenţie/infracţiune şi a unui proces-verbal de reţinere, în vederea confiscării, a materialului lemnos cu provenienţă ilegală; > utilizarea aplicaţiei SUMAL prin simularea introducerii datelor în sistemul integrat de urmărire a trasabilităţii lemnului.

Câştigătorul concursului „Cel mai bun pădurar” ediţia 2019 este reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova, pădurarul Nicolae Ilie. Pe locul II s-a clasat reprezentantul Direcţiei Silvice Harghita, pădurarul Ilie Stan,  iar pe locul III, pădurarul Cătălin Laurenţiu Chirilă, de la Direcţia Silvică Galaţi.

 Câştigătorii primelor trei locuri au primit diplome de mulţumire din partea conducerii executive a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a conducerii Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură „Silva” şi premii în obiecte oferite de sponsorii tradiţionali ai concursului, cărora le mulţumim pe această cale.

Concursul profesional „Cel mai bun pădurar” urmăreşte cultivarea dragostei şi a respectului pentru meseria de pădurar şi creşterea răspunderii în muncă pentru realizarea sarcinilor profesionale, motivând personalul de teren la îmbunătăţirea permanentă a competenţelor pentru a deveni mai buni profesionişti. (Biroul de presă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: