Maşini folosite la transportul neautorizat de persoane, indisponibilizate pe DN 17

Poliţiştii suceveni au continuat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mai grave. Astfel, în scopul reducerii riscului victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane efectuat prin curse regulate şi ocazionale, cât şi de autovehicule special destinate transportului de elevi, lucrătorii Serviciului Rutier Suceava, Serviciul Ordine Publică şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din judeţ, au organizat la finele săptămânii trecute o acţiune punctuală pe DN 17, pe linia prevenirii, combaterii activităţilor de transport de persoane neautorizate, precum şi pentru verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de către operatorii de transport autorizaţi.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, pe durata acţiunii au fost controlate peste 200 de autovehicule. În paralel, aproape 90 de conducători auto au fost verificaţi de echipele de control cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor descoperite, au fost reţinute trei permise de conducere şi s-au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 12.000 lei, inclusiv la acte normative care reglementează legalitatea transportului de persoane. Totodată, au fost retrase trei certificate de înmatriculare şi au fost indisponibilizate trei autoturisme folosite de „piraţii rutieri”.

Printre conducătorii auto rămaşi fără vehicule se numără şi un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Fălticeni. El a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 din municipiul Câmpulung Moldovenesc şi efectua transport rutier de persoane, contra cost, pe ruta România –  Anglia, fără a deţine autorizaţie sau copie conformă valabilă.

Un alt „ghinionist” a fost un bărbat în vârstă de 33 de ani  din judeţul Neamţ. Acesta a fost tras pe dreapta în zona Mestecăniş, în timp ce efectua un transport rutier de persoane, contra cost, pe ruta România – Belgia.

În ambele cauze şoferii au fost sancţionaţi contravenţional şi s-a dispus reţinerea certificatelor şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, precum şi suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor pentru o perioadă de 6 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: