Liderul PSD Suceava (municipiu), Dan Ioan Cuşnir:

E nevoie de o analiză

 …pentru a vedea de ce membri ai PSD au votat în favoarea moţiunii de cenzură; acum e momentul reconstrucţiei partidului, care să vină cu oameni noi şi cu mesaje noi

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat vineri, la „Subiectul Zilei” de la News Bucovina, că votul la moţiunea de cenzură va trebui analizat în partid, dar nu în contextul sancţionării imediate a membrilor PSD care au votat moţiunea, ci mai ales pentru a se afla care au fost motivele care i-au determinat să o facă.

„Cred că trebuie o analiză complexă, mai profundă. (…) Dacă membri ai PSD au votat altfel, să vedem de ce au făcut-o. Poate că adevărul e un pic la mijloc. Ce i-a făcut pe acei oameni să voteze altfel? Sau pe cei care au plecat la Pro România. Să nu încercăm întotdeauna să găsim alţi vinovaţi” a spus Cuşnir.

El a arătat că nu crede că aceşti parlamentari PSD pot fi numiţi „trădători”, pentru că în alt context ar fi fost consideraţi „eroi”.

„Cei din PDL care au votat la moţiunea din 2012 au fost pentru noi nişte eroi, iar acum cei care au votat la fel ca acei aşa-zişi eroi sunt trădători? Să încercăm să ne ferim să folosim cuvinte răsunătoare. Trebuie o analiză serioasă: De ce au plecat? Această analiză trebuie să înceapă de la Guvernul Grindeanu, Guvernul Tudose. Practic, să vedem dacă de acolo a început o serie de erori care s-au cascadat în timp” a spus Cuşnir.

El a apreciat că se va vedea în timp dacă demiterea prin moţiune a Guvernului PSD va avea efecte pozitive asupra partidului, arătând că o chestiune favorabilă la nivel naţional, al comunităţii sau unui partid, la nivel local (ar putea…) să fie chiar pe dos.

„Sper ca după această moţiune să avem o analiză serioasă. A venit timpul să dispară acel tip de politician tip Băişanu, care de vreo 12 ani încoace tot schimbă toate partidele politice, se regăseşte întotdeauna la guvernare, ba în Prefectură, Consiliul Judeţean, Parlament. Tot timpul este la guvernare pe plan local şi de fiecare dată când se schimbă orientarea politică a maselor, dumnealui găseşte explicaţii pentru ce se regăseşte el în cealaltă parte a baricadei. Acum şi-a dat arama pe faţă. Dacă mai erau oameni care credeau despre el că este inteligent şi inspirat, în sfârşit, domnul Băişanu a tras băţul scurt” a spus Cuşnir.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Alexandru Băişanu să preia conducerea PSD Suceava, Cuşnir a exclus această variantă, precizând că parlamentarul nu este membru PSD şi nici nu este dorit de organizaţie şi chiar că…, din punctul său de vedere, nici senatorul Ilie Niţă nu este membru PSD.

Dan Ioan Cuşnir crede că este momentul ca PSD să se reconstruiască.

„Cei care luptă s-ar putea să piardă. Cei care renunţă la luptă au pierdut deja. Eu cred că este un moment extrem de favorabil acum pentru PSD pentru a reporni construcţia partidului. Avem două variante: reconstrucţie sau încă o greşeală şi mergem spre dezintegrare. E cel mai bun moment în care PSD poate să vină cu oameni noi şi cu mesaje noi” a conchis Dan Ioan Cuşnir. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: