Deţinătorii de arme, luaţi la puricat de poliţiştii suceveni

În perioada 19 septembrie – 10 octombrie, lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au organizat o acţiune punctuală pe raza judeţului privind verificarea modalităţii în care sunt respectate prevederile legale de către deţinătorii legali de arme şi muniţii.

Potrivit datelor oficiale pe care le deţinem, au fost efectuate nu mai puţin de 717 controale la domiciliile persoanelor fizice identificate, fiind întocmite procese-verbale de control şi efectuate instructaje cu privire la respectarea normelor legale de deţinere, depozitare şi utilizare.

Au fost constatate şase infracţiuni de „nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor” şi au fost ridicate şi indisponibilizate trei arme, dintre care una de vânătoare, o armă neletală de autoapărare şi o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat. De asemenea, au fost constatate şi aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: